Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ample percheziții în București: În vizor mafia medicamentelor oncologice

breaking news

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară şi 16 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice care vizează mai mulţi bărbaţi care se ocupau cu comercializarea ilicită de medicamente oncologice, informează Agerpres.

Potrivit Poliţiei Capitalei, pe 18 decembrie 2016, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a sesizat Poliţia Sectorului 4 cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe un bulevard din sectorul 4, a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă de mai multe persoane necunoscute, după care a fost lipsit de libertate şi condus cu un autoturism pe malul Lacului Floreasca, sector 1, de unde a reuşit să fugă.

Solicitare INTERESANTĂ a lui Putin înainte de întâlnirea cu Trump


Ulterior, victima a revenit cu trei declaraţii prin care a negat cele sesizate iniţial, afirmând faptul că în seara respectivă a consumat alcool şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat. 

În urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi şi conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 4, opt bărbaţi, despre care s-a stabilit faptul că aveau ca preocupare comercializarea ilicită de medicamente oncologice şi că se cunoşteau cu victima, între ei existând un conflict bazat chiar pe acest fapt, legat de tranzacţii anterioare. 

Totodată, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării sumele de 16.500 euro, 12.800 lei şi 33 cutii medicamente oncologice, în valoare totală de aproximativ 86.000 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate. 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat faptul că, la data de 18 decembrie 2016, victima a stabilit o întâlnire cu un bărbat, în vederea tranzacţionării de medicamente oncologice, iar cel cu care trebuia să se întâlnească a venit însoţit de alţi şase bărbaţi care, la momentul apariţiei victimei, au prins-o şi au lovit-o, în mod repetat, după care i-au sustras două telefoane şi peste 3.000 de lei. Ulterior, partea vătămată a fost urcată cu forţa într-o maşină şi dusă în zona Lacului Floreasca, de unde a reuşit să fugă. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi favorizarea infractorului, cu cei nouă în cauză în stare de reţinere, inclusiv partea vătămată, urmând a fi prezentaţi magistraţilor. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.