Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall are ZILELE NUMĂRATE: Anunțul făcut, la TVR, de Viorica Dăncilă - VIDEO

Guvern
birchall ana

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că ministrul Justiţiei, Ana Birchall, s-ar "discredita” dacă ar pleca din PSD pentru a rămâne în Executiv. "I-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. (...) Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună «sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD»", afirmă Dăncilă.

Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, într-o dezbatere electorală la TVR 1, că nu a auzit despre o intenţie a ministrului Justiţiei, Ana Birchall, de a pleca de la PSD pentru a rămâne în Executiv.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

"Nu am auzit despre acest lucru, dar cred că acest lucru ar discredita-o foarte tare pe doamna Birchall. Nu am auzit despre acest lucru", a spus Viorica Dăncilă.

Ea a afirmat că opiniile ministrului Justiţiei privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie sunt "păreri personale”, iar aceasta ar trebui să explice că nu prezintă poziţia Guvernului atunci când le exprimă.

Citește și: Păzea! Traian Berbeceanu, în Guvernul Orban! Rareș Bogdan a făcut marele anunț

"Sunt păreri personale. I-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. Noi am învăţat de la alegerile europarlamentare că nu trebuie să ne implicăm în justiţie, justiţia trebuie să fie independentă. Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună «sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD». Noi considerăm că tot ceea ce ţine de funcţionarea Secţiei speciale trebuie să se discute în interiorul şi de către CSM. Şi nu trebuie să mai intervenim în justiţie. Trebuie ca magistraţii să găsească un consens în ceea ce priveşte justiţia", a spus Dăncilă.

Ea a precizat că "au fost foarte mulţi colegi care au sunat care vor această discuţie" (despre ministrul Justiţiei – n.r.), iar în primul Comitet Executiv al PSD se va discuta acest lucru "pentru că nu aş vrea să creadă cetăţenii că poziţiile doamnei Birchall legate de Secţia specială sau de alte aspecte reprezintă poziţia Guvernului şi a PSD".

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Dăncilă a spus că în privinţa justiţiei nu va face "ceea ce face actualul preşedinte”, acuzând ieşirea lui Klaus Iohannis care a cerut demisia procurorului şef al DIICOT.

"Ceea ce pot să spun este faptul că eu, ca preşedinte al României, nu voi interveni în justiţie. În justiţie nu trebuie să mai avem influenţă politică”, a spus Dăncilă.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Aceasta a adăugat că una dintre greşelile PSD este că a vorbit foarte mult despre justiţie, dar nu atunci când a atras atenţia asupra abuzurilor din justiţie.

În ceea ce priveşte relaţia dintre politicieni cu serviciile secrete, Viorica Dăncilă spune că va avea o relaţie "instituţională" cu acestea, iar Parlamentul este cel care decide structura serviciilor şi modul în care acestea funcţionează.

Citește și: Păzea! Traian Berbeceanu, în Guvernul Orban! Rareș Bogdan a făcut marele anunț

"Nu sunt lucruri pe care putem să le modificăm de pe o zi pe alta", a spus Dăncilă, referindu-se la modul de funcţionare a serviciilor secrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.