Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall cere clarificări de la CSM pe tema delegării lui Bogdan Licu: 'Cred că este normal să vină în fața opiniei publice și să clarifice aceste aspecte'

PSnews
Birchall

Ministrul interimar al Justiției Ana Birchall solicită luni dimineață Secției pentru procurori din cadrul CSM să aducă clarificări pe tema delegării lui Bogdan Licu la Parchetul General. Tot ea a spus că delegarea lui Bogdan Licu în funcția de procuror general interimar „are bază legală”.

Ana Birchall, explicații de ULTIMĂ ORĂ după ce oamenii lui Tudorel Toader au fost înlăturați: 'E un lucru de normalitate'

„Când o să decid reluarea, fiți convinși că o să vin în fața dvs să prezint toate informațiile de interes cu aceeași transparență și profesionalism. Am decis revocarea pentru motive pe care eu le-am considerat oportune și-mi asum această decizie și, așa cum am precizat, această procedură va fi reluată. În legătură cu delegarea procurorului general interimar, din cunoștințele mele, această delegare are bază legală: Legea 303/2004, modificată ulterior inclusiv prin OUG 92 din 2018 prevede foarte clar condițiile în care poate opera o delegare. Dar vă mulțumesc că mi-ați dat o idee foarte bună și pentru că tot persistă această întrebare la nivelul opiniei publice, cred că instituția care este responsabilă cu delegarea și în speță vorbim de CSM, cred că e normal să vină în fața opiniei publice să clarifice aceste aspecte pentru că sunt aspecte de interes general și lămurească pentru că sunt informații de interes general și e important să fie clarificate”, a spus Ana Birchall la sediul Ministerului Justiției.

Secţia pentru procurori a CSM a decis la 19 aprilie delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Bogdan Licu ocupa atunci funcţia de adjunct al procurorului general. Decizia a venit după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care procurorul general, Augustin Lazăr, se pensionează. Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General a încetat la 27 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.