Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: 'Data de 22 decembrie, poate fi considerată prima zi a democraţiei româneşti postcomuniste'

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Viceprim-ministrul Ana Birchall consideră că ziua de 22 decembrie reprezintă un moment de reflecţie şi sobrietate datorat eroilor care, prin sacrificiul lor, au făcut posibil ca România "să respire aerul libertăţii", relatează agerpres.ro.

citește și: Sondaj CURS - PSD avariat serios de problemele interne, PNL nu reușește sa-și revină. Pro România în creștere ușoară. USR și Cioloș nu conving

"Pe 22 decembrie, în fiecare an, este marcată Ziua Libertăţii României, în amintirea Revoluţiei de la 1989, care a dus la înlăturarea regimului comunist. Simbolic, data de 22 decembrie, poate fi considerată prima zi a democraţiei româneşti postcomuniste. Se cuvine ca, în fiecare an, înaintea sărbătorilor de iarnă, să ne amintim şi să cinstim jerfta eroilor fără de care Revoluţia româna din 1989 nu ar fi avut loc, iar ţara în care trăim nu ar fi fost una libera şi occidentala. România democratică de astăzi, o Românie liberă şi europeană, cu cetăţeni ale căror drepturi şi libertăţi sunt respectate şi garantate de Constituţie, îşi datorează existenţa Revoluţiei din decembrie 1989 şi sacrificiului suprem al eroilor căzuţi în lupta pentru libertate. Este un moment de reflecţie şi sobrietate datorat eroilor care prin sacrificiul lor au făcut posibil ca România să respire aerul libertăţii", a scris Ana Birchall sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Ea a subliniat că este "datoria noastră să păstrăm vie în memorie şi în suflet amintirea celor care s-au sacrificat pentru viitorul copiilor noştri, în decembrie 1989, şi să ne asigurăm că drumul parcurs către valorile occidentale este unul ireversibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.