Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: Să preţuim sacrificiul veteranilor, cărora le datorăm libertăţile şi drepturile de care ne bucurăm astăzi

PSnews
Birchall

Eroii noştri reprezintă câte o lecţie de viaţă, o părticică de istorie, o cărămidă ce a stat la baza României Mari, spune vicepremierul Ana Birchall, într-un mesaj transmis, duminică, de Ziua Veteranilor, potrivit Agerpres.

"În special datorită jertfei soldaţilor români care au luptat şi au murit în Primul Război Mondial, la mai puţin de o lună de la încheierea oficială a războiului, a fost posibilă Marea Unire de la 1918, act definitoriu pentru formarea României moderne. Cu atât mai mult în anul acesta, când aniversăm Centenarul Marii Uniri, trebuie să facem cunoscut, să comemorăm şi să preţuim sacrificiul veteranilor, cărora le datorăm libertăţile şi drepturile de care ne bucurăm astăzi. Eroii noştri, fiecare în parte, reprezintă câte o lecţie de viaţă, o părticică de istorie, o cărămidă ce a stat la baza României Mari", afirmă Ana Birchall, în mesaj.

Vicepremierul menţionează că Ziua Veteranilor, mai mult decât orice altă zi, îi aminteşte cu "drag şi recunoştinţă" de bunicul său Gheorghe, care a luptat în bătălia sângeroasă de la Cotul Donului şi de la care a învăţat ce înseamnă "patriotismul şi adevărata istorie a României".

"Nu doar astăzi, ci în fiecare zi ar trebui să le mulţumim tuturor veteranilor de război şi doresc să le transmit înalta noastră preţuire pentru modul admirabil şi pentru curajul fără limite de care au dat dovadă, punându-se în slujba ţării. România noastră de astăzi nu ar fi existat fără dăruirea lor! La mulţi ani tuturor veteranilor de război!", a mai declarat Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.