Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Bogdan, Irina Bara și Andreea Mitu s-au calificat în optimile de finală la Ţiriac Foundation Trophy

Guliver/GettyImages
tenis

Jucătoarele române de tenis Ana Bogdan, Irina Bara şi Andreea Mitu s-au calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari şi găzduit de Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Ana Bogdan (30 ani, 62 WTA), principala favorită, a câştigat dramatic meciul cu italianca Nuria Brancaccio (23 ani, 207 WTA), cu 5-7, 7-5, 6-3, după aproape trei ore de joc (2 h 45 min), conform agerpres.

Meciul a fost echilibrat de la un capăt la altul, diferenţa fiind făcută de detalii. Primul set a fost adjudecat cu 7-5 de italiancă, după un break reuşit la 5-5. Brancaccio a condus în actul secund cu 5-2 şi se părea că soarta partidei a decisă, însă Ana Bogdan a revenit formidabil, a salvat trei mingi de meci consecutive, la 5-4 pentru italiancă, iar apoi a câştigat setul cu 7-5, după o serie de cinci ghemuri la rând. Românca a fost condusă şi în decisiv, cu 3-1, dar a reuşit o nouă revenire incredibilă, cu cinci ghemuri consecutive (6-3).

În turul secund, Ana Bogdan o va înfrunta pe australianca Astra Sharma (28 ani, 216 WTA).

Irina Bara (28 ani, 185 WTA) a învins şi ea o jucătoare italiană, Camilla Rosatello (28 ani, 279 WTA), venită din calificări, cu 7-5, 6-1, după o oră şi 17 minute.

Bara a mai învins-o pe Rosatello în 2017, în optimi la Santa Margherita, cu un scor asemănător, 6-1, 7-5.

În optimi, Bara o va înfrunta pe letona Darja Semenistaja (20 ani, 143 WTA), cap de serie numărul opt, pe care a învins-o anul acesta la Bodrum, în sferturi, cu 2-6, 7-5, 6-1.

Andreea Mitu (31 ani, 309 WTA) a învins-o pe spaniola Carlota Martinez Cirez (22 ani, 222 WTA), cu 6-1, 6-3, după o oră şi 14 minute, chiar dacă a făcut 8 duble greşeli.

În turul următor, Mitu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Jaqueline Cristian, a treia favorită, şi elveţianca Lulu Sun.

Bogdan, Bara şi Mitu şi-au asigurat fiecare câte 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.