Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist: Atacul naționalist al lui Klaus Iohannis are legătură cu implicarea puternică a Ungariei în Republica Moldova

BankingHub
solutia strategie analiza

Președintele organizației Expert Forum, Sorin Ioniță, a declarat la Europa FM că deși legea privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților, nu a fost o mișcare politică deliberată a PSD ci mai mult o prostie procedurală care oricum nu ar fi trecut de votul Parlamentului în ansamblu.

Vezi și: Alexandru Rafila avertizează că numărul real de cazuri de COVID-19 poate fi de 10 ori mai mare decât cel raportat

Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

“Pe undeva, PSD și-o merită. Nu cred că a fost deliberat, legea a trecut din prostie. Și-o merită pentru că, de foarte multe ori, în trecut, PSD a exploatat această temă”, consideră Sorin Ioniță.

Sorin Ioniță este de părere că presedintele Klaus Iohannis a reacționat într-un mod necaracteristic. În opinia sa, unul din motivele reacției dure a prețedintelui este implicarea Ungariei în politica din Republica Moldova.

“Președintele Iohannis nu este așa un politician inert. Când vrea poate să reacționeze. Cred că l-a enervat implicarea guvernului de la Budapesta în Moldova. Dincolo de faptul că dă o copită în PSD, implică și această dimensiune a interesului Budapestei pentru evoluții politice din România”, mai adaugă Sorin Ioniță.

Ministrul de externe ungar a vizitat marți Republica Moldova și a oferit ajutoare pentru combaterea epidemiei de COVID-19. Vizita șefului diplomației de la Budapesta vine după cea făcută la jumătatea lunii martie la Chișinău de premierul ungar Viktor Orban.

Președintele Klaus Iohannis a trimis cu 2 zile în urmă o echipă de medici în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo să facă față mai bine epidemiei și măști, materiale sanitare, medicamente din rezerva noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.