Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist financiar distruge planul de reducere a prețurilor și vorbește despre gafa guvernanților: E definiție din manualul de clasa a XI-a

stiri.md
magazin produse preturi

Analist financiar distruge planul de reducere a prețurilor. și vorbește despre gafa guvernanților: E definiție din manualul de clasa aXI-a

Analistul financiar Radu Georgescu a explicat de ce planul guvernanților de reducerea a prețurilor alimentelor s-ar putea să nu aibă niciun rezultat. Expertul atrage atenția asupra unei erori care a trecut neobservată și care le permite rețelelor de supermarketuri să crească prețurile

Cunoscutul analist financiar spune că Ordonanța prin care Guvernul României vrea să reducă prețurile unor produse alimentare de bază nu va avea niciun efect. El și-a argumentat poziția într-o postare pe Facebook.

Ce spune analistul financiar Radu Georgescu

„În această perioadă este foarte important să ai un contabil bun în familie sau în firmă. Chiar și Guvernul are nevoie de un contabil bun”, și-a început el postarea pe Facebook.

A continuat apoi cu câteva explicații. „În legea privind plafonarea prețurilor s-a scris că magazinele vor avea „un adaos comercial maxim de 20% față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului”. Păi din punct de vedere contabil, adaosul comercial este diferența dintre prețul de vânzare și prețul de achiziție. Asta este definiția din manualul de economie de clasa a-11a. În ordonanța Guvernului s-au trecut și cheltuielile directe și indirecte. Asta nu înseamnă adaos comercial, ci marja netă”, mai scrie el.

Cum în România, spune Radu Georgescu, niciun magazin nu are marja netă de peste 20%, supermarketurile ar putea chiar să treacă la noi creșteri de prețuri.

„În România, niciun magazin nu are marja netă de peste 20%. Media marjei nete pentru magazine este între 5-10%. Concluzie: Această ordonanță nu va avea niciun efect. Mai mult, magazinele vor putea să crească și mai mult prețurile. Tu ai un contabil bun?”, a mai scris Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.