Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic, despre justiția din Republica Moldova: 'Există riscul ca dosarele lui Igor Dodon să nu aibă finalitate'

captură facebook
Igor Dodon arest

Există riscul ca dosarele pe numele fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon să nu aibă finalitate, ca și în cazul lui Ilan Șor, în situația în care justiția din R. Moldova încă nu este reformată, atenționează expertul Ion Tăbârță. El a comentat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că există o opoziție din partea sistemului judiciar de a duce aceste dosare până la capăt și că sistemul nu este capabil de a se curăța din interior.

„Nici pe departe încă nu putem spune că reforma și-a atins rezultatul, în sfârșit să avem o justiție în baza legilor, nu a intereselor. Cu toate acestea, trebuie să facem o diferență între cazul lui Igor Dodon și cel al lui Ilan Șor. Cazul lui Ilan Șor și acel dosar care a ajuns în primă instanță a fost o justiție selectivă, o justiție la comandă. Atunci, era folosită ca un fel de bâtă de Vladimir Plahotniuc împotriva oponenților săi, fie politici, fie economici. Acest dosar, intenționat era ”murat”. În prezent mai degrabă elementele oligarhice din sistemul de justiție se opune ca dosarul lui Ilan Șor să avanseze. Referitor la Igor Dodon, dosarul lui a apărut în contextul tentativelor de reformare a justiției. Vedem o opoziție din partea sistemului de justiției de a duce aceste dosare până la capăt, pentru că acestea ulterior pot fi ca un bumerang și împotriva lor”, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că, pe 27 septembrie 2022, Curtea de Apel Chișinău a dat curs solicitării procurorilor și a dispus prelungirea măsurii de arest la domiciliu pe numele fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, până la data de 21 octombrie.

Dodon a fost reținut la data de 24 mai 2022. Ulterior, la data de 26 mai 2022, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acesta a fost plasat în arest la domiciliu - măsură care este aplicată și la ziua de azi.

Fostul șef al statului este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de Patrie. În dosar mai sunt vizați mama lui Dodon, soția sa, dar și cumnatul său, Petru Merineanu, care la moment se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. La fel, Dodon are statut de învinuit în dosarul „Energocom”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.