Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiști militari occidentali cred că zvonurile despre Ramzan Kadîrov îl șubrezesc pe Vladimir Putin

www.thetimes.co.uk
ramzan kadirov

Tăcerea Rusiei în problema zvonurilor despre starea de sănătate a lui Ramzan Kadîrov, un subiect sensibil la Kremlin, ridică mari de întrebare, conform analiștilor americani de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat ferm al preşedintelui Vladimir Putin în Rusia, a publicat duminică un video nedatat cu el, numind "minciuni" zvonurile care circulă despre deteriorarea stării sale de sănătate, potrivit AFP.

Kremlinul nu a comunicat nimic oficial până în acest moment cu privire la starea de sănătate a lui Kadîrov, aflat la putere din 2007 în Cecenia, o mică republică rusă cu majoritate musulmană în Caucaz.

„Destabilizarea guvernării lui Kadîrov în Cecenia ar fi o lovitură gravă pentru regimul Putin, pentru că menținerea stabilității în Cecenia după un război brutal și sângeros a fost cheia popularității timpurii a lui Putin în Rusia”, scriu analiștii ISW.

content-image

Cecenia, un teritoriu problematic

La scurt timp după apariția informațiilor că s-ar afla în comă, grav bolnav, Ramzan Kadîrov, un susţinător ferm al ofensivei ruse din Ucraina, a apărut într-o filmare când merge pe o potecă şi poartă o glugă pe cap. "Ploaia este minunat de revigorantă", a spus el.

"Îi sfătuiesc cu tărie pe toţi cei care nu pot distinge adevărul de minciunile de pe internet să ia aer curat, să-şi pună ideile în ordine", a adăugat liderul cecen.

Analiștii spun că zvonurile despre starea de sănătate a lui Kadîrov vor afecta stabilitatea pe termen lung a controlului Ceceniei și, prin urmare, al lui Putin.

Îngrijorarea pe termen lung cu privire la sănătatea lui Ramzan Kadyrov în spațiul informațional rus subliniază dependența președintelui rus Vladimir Putin de liderul Ceceniei controlat de Kremlin în chestiunea menținerii stabilității în regiune, susțin analiștii ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.