Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul Iulian Chifu, despre arestarea lui Steve Bannon, ideologul de extremă-dreapta al lui Donald Trump: 'Lovitură de imagine'

Iulian Chifu / Facebook

Analistul de politică externă Iulian Chifu spune că Donald Trump nu va fi afectat semnificativ de scandalul arestării fostului său consilier, Steve Bannon, dar este o lovitură de imagine, chiar dacă Bannon nu mai era de multă vreme consilierul lui Trump, transmite Mediafax.

Iulian Chifu, analist de politică externă, spune că arestarea fostului consilier de campanie Steve Bannon va afecta imaginea lui Donald Trump, dar nu mai mult decât celelalte scandaluri care l-au avut pion central pe candidatul republican la Casa Albă.

Primele probleme pentru anchetatori în cazul Emi Pian: o probă esențială pe care se bazau nu este de găsit

Efectele reale, le vom vedea peste câteva săptămâni, când vor fi gata primele sondaje.

„Fireşte că este o lovitură de imagine. E adevărat că Bannon nu mai era de multă vreme consilierul lui Trump, a părăsit în 2017 echipa lui Trump, dar rămâne un personaj important pentru conservatorism în Europa. E o lovitură, fiind în plină campanie electorală a lui Donald Trump. Dar să nu uităm că acest mesaj vine după un mesaj cel puţin la fel de penibil, când comisiile reunite care anchetau ingerinţele Rusiei au dat un raport final în care se marchează foarte clar ingerinţa Federaţiei Ruse în campania electorală. Acest raport a apărut în urmă cu patru, cinci zile, cam neobservat. Acea lovitură, ca şi cea pe care am înregistrat-o astăzi, probabil că va avea afecte şi se vor putea cuantifica în circa două săptămâni, din punct de vedere electoral. Donald Trump era perdant pe toate sondajele de opinie până la începutul Convenţiei Democrate. Situaţia nu e schimbată. Nu există lovitură definitivă, Trump are adepţi în continuare. Nu cred în lovituri definitive, cu excepţia arestării lui Donald Trump. Nu există formulă definitivă, cu atât mai mult cu cât toată lumea se aşteaptă ca Trump să facă un miracol, să se întâmple ceva şi să poată recupera şi să ia un al doilea mandat”, comentează Iulian Chifu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.