Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul politic Ion Tăbârță: România este principalul promotor al cauzei europene a Republicii Moldova

deschide.md
Ion Tăbârță

„România este principalul promotor și este principalul stat care, în permanență, în Parlamentul European, chiar într-un mod insistent și vocal, susține în permanență cauza europeană a Republicii Moldova”, a declarat analistul politic Ion Tăbârță.

Referitor la Statele Baltice și Nordice: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. ai căror reprezentanți au fost astăzi în Republica Moldova, analistul politic a precizat că este un grup conectat la relitățille din regiune, transmite Tvr Moldova.

„Aceasta se referă la statele baltice care, până în urmă cu 30 de ani, erau conectate la aceleași realități ca Republica Moldova, dar au avut o altă traiectorie.de modernizare. Acestea au fost mult ajutate de statele nordice”, a spus analistul, care a mai menționat că aceste state reprezintă un atu în plus de susținere în plus a cauzei europene a Republicii Moldova.

„Sunt o voce în plus care susține Republica Moldova, iar faptul că Parlamentul European a recomandat ca Republicii Moldova să primească statutul de candidat este o cauză a influenței a acestor state”, a spus Ion Tăbârță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.