Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză DINAMITĂ a unui fost magistrat german - Condamnarea lui Dragnea și destructurarea DNA, sub LUPĂ

b1.ro
cod penal judecata ciocanel

Modificările din justiția din România au ajuns nu doar subiect de discuții în Parlamentul European sau motiv de proteste de stradă, ci și subiect de analiză în Germania. Fostul judecător german Ingrid Henlein a publicat la sfarșitul anului trecut o analiză a modificarilor legislative care privesc Justiția din România, în care taxează dur criticile aduse de UE țării noastre.

"Heinlein trece in revista toate modificarile legislative aduse Legilor Justitiei si Codurilor Penale, dar scrie si despre revocarea fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi.

In analiza este si un paragraf dedicat modului in care activitatea DNA a fost "destructurata".

Potrivit acesteia, in raportul MCV din 25 ianuarie 2017, Comisia Europeana raporta ca DNA investigheaza in fiecare an un numar mare de cauze, deferind instantei sute de infractiuni de coruptie la nivelul cel mai inalt, precum si la nivel mediu.

Condamnarea lui Dragnea

"Din 2013, organele care se ocupa de cercetarea si urmarirea penala, precum si de judecarea cauzelor vizand infractiuni de coruptie pot sa prezinte succese bune. Printre cele mai cunoscute exemple se numara condamnarea presedintelui Camerei Deputatilor, totodata presedinte al celui mai puternic partid de guvernamant, PSD, care se numeste social-democrat, Liviu Dragnea", scrie Ingrid Heinlein

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

In iunie 2018, Liviu Dragnea a fost condamanat de Inalta Curte de Justitie la 3 ani si 6 luni pentru instigare si abuz in serviciu in dosarul Angajarilor fictive din Teleorman. Decizia nu este definitiva", scrie Ziare.com.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.