Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Yahoo Finance - Criptomonedele se PRĂBUȘESC pe bandă rulantă

marketwatch.com
aur bitcoin criptomonede

Principalele criptomonede au scăzut în urma unei săptămâni marcate de volatilitate, pe fondul temerilor cu privire la impactul generat de Bitcoin asupra mediului, notează Yahoo Finance.

Bitcoin a scăzut până la ora publicării ştirii cu 0,7% de-a lungul ultimelor 24 de ore, preţul ajungând în prezent la circa 47.600 de dolari, conform datelor agregate de CoinDesk. Între timp, mai mulţi susţinători ai bitcoin speră că moneda va atinge pragul de 100.000 de dolari până la finalul anului.

Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a scăzut cu 4% la 3.450 de dolari, în timp ce dogecoin şi solana, una dintre monedele virtuale cu cele mai impresionante creşteri din ultima perioadă, au suferit un declin de 0,5% şi, respectiv, 14%.

În ultima lună, bitcoin a trecut pentru scurt timp peste pragul de 50.000 de dolari, în condiţiile în care criptomoneda nu a beneficiat de pe urma deciziei din El Salvador, prima ţară din lume care a adoptat activul digital ca moneda oficială de plată.

Cantitatea de bitcoin din cadrul exchange-urilor – precum Coinbase şi Binance – a scăzut prin comparaţie cu luna noiembrie a anului trecut, iar rezervele de bitcoin ale platformelor au atins noi minime istorice săptămâna aceasta.

Între timp, analizele efectuate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, conform unui studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

La polul opus, compania de software MicroStrategy a anunţat că a cumpărat încă 5.000 de bitcoini, deţinând în prezent 100.000 de monede. Conform Bitcoin.com, suporterii criptomonedei „încă sunt de părere că ar putea avea loc o nouă rundă masivă de creşteri în 2021”, citând un sondaj realizat pe Twitter.

Sondajul a arătat că peste 123.410 de oameni consideră că moneda va valora 100.000 de dolari până la finalul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.