Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu a luat la bani mărunți bugetul pe 2022: Se bazează pe venituri supraevaluate, educația este marele perdant

impact.ro
anca dragu

Educația este marele perdant, declară vicepreședintele USR Anca Dragu. Ea afirmă că bugetul pe 2022 se bazează pe venituri supraevaluate, anunță Mediafax.

Anca Dragu estimează că bugetul pe 2022 va fi votat în Parlament până la Crăciun.

„El (proiectul de buget - n.r.) va ajunge probabil astăzi (luni - n.r.) după-amiază în Parlament și mâine (marți - n.r.) încep discuțiile în comisii. Probabil că până la sfârșitul săptămânii vom avea și votul final pe acest buget, deci vom avea înainte de Crăciun bugetul pentru 2022. Este un lucru de apreciat. Totuși, ar trebui pentru anii următori să ne mobilizăm și să avem bugetul în luna octombrie, așa se întâmplă în țările din zona euro”, afirmă la RFI Anca Dragu.

În opinia sa, „sunt câteva riscuri care acoperă toată lumea, respectiv pandemia, inflația, perturbările acestea în lanțurile de aprovizionare, criza semiconductorilor”.

„Riscuri specifice pentru România și pentru bugetul pe care îl vedem sunt supraevaluarea veniturilor, de asemenea, un mare risc este neaplicarea măsurilor prevăzute în PNRR, ceea ce ar atrage neprimirea acestor bani din partea CE asociate măsurilor din PNRR și neefectuarea investițiilor, pentru că bugetul de investiții este într-adevăr unul destul de generos, dar se bazează, are o componentă destul de mare, din banii din PNRR (...). Educația este marele perdant și aș spune că rămâne pe hârtie”, adaugă Dragu.

Anca Dragu spune că USR nu va vota bugetul pe 2022.

„Nu cred că putem susține acest buget, pentru că noi vom veni cu propriile noastre amendamente la buget. De exemplu, un program foarte important, pe care nu-l văd prins aici și nici legea nu este promulgată de președinte este programul ”Masa caldă în școli”, pe care noi dorim să-l extindem în acest mandat, până la a acoperi integral toți copiii din România. Este o etapă elementară, pentru un învățământ decent. Repet, în buget nu apare acest program, din păcate”, conchide Anca Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.