Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETĂ DNA: Procurorii anticorupţie verifică sponsorizările Coca-Cola către Poliţia Rutieră

DNA

DNA anchetează modul în care compania Coca Cola a sponsorizat Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Timiș – reiese din rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată foștii șefi ai instituției pentru mai multe infracțiuni de corupție, potrivit pressalert.ro.

Ancheta a început după un denunț al agentului Dorin Duma, în care vorbea despre faptul că din ordinul șeful de atunci al Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Marcel Crăciunescu a transportat la firma soției acestuia răcoritoare care erau primite ca sponsorizare pentru IPJ Timiș.

"În schimbul furnizării în mod gratuit de produse ale companiei Coca-Cola către I.P.J. Timiș – Serviciul Poliției Rutiere, șoferii acestei companii dar și angajații din conducerea acesteia beneficiază de protecție și sprijin din partea șefului S.P.R. – Crăciunescu Nicușor Marcel. În urma verificărilor la S.C. Coca-Cola HBC România, în urma răspunsului primit de la acestă societate a rezultat că a încheiat cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș două contracte de de sponsorizare, respectiv cu numerele 074/11.02.2013, pentru perioada 01.01.2013 – 31.12.2013 și 0004/03.01.2014 pentru perioada 01.01.2014 – 31.12.2014. În baza acestor contractre de sponsorizare S.C. Coca-Cola HBC România a furnizat produse comercializate de societate către I.P.J. Timiș, respectiv 33 baxuri/lună însemnând 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an. Valoarea totală a produselor cu care această societate a sponsorizat I.P.J. Timiș în baza celor două contracte a fost de 15.634,08 lei”, se arată în rechizitoriul DNA, potrivit sursei citate.

Vezi şi: Sfatul specialistului: Cât de des trebuie să speli obiectele din casă pentru a evita bolile

În timpul investigației, anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între comisarul șef Marcel Crăciunescu și Gheorghe Ursuț, directorul general al Coca Cola Timișoara.

"Acesta îl întreabă pe Crăciunescu Nicușor Marcel dacă poate să îl ajute prin a-și folosi influența pe lângă comandanții Poliției Locale din cadrul Primăriei Timișoara, pentru a nu fi sancționat contravențional sau pentru a-și recupera mașina ridicată fără să plătească deoarece ” am făcut greșeala să parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva (…)” și ”voiam să mă ajutați într-o problemă dacă puteți (…)”. Crăciunescu Nicușor Marcel este de acord să îl ajute în această problemă personală și îi spune că ” (…) trebuie să ne întâlnim și să stăm de vorbă dacă e o problemă care vă interesează în zona aia", au notat procurorii.

Anchetatorii au decis să disjungă cercetările legate de sponsorizările Coca Cola, iar investigațiile vor fi continuate într-un alt dosar în care Crăciunescu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

Vezi şi: Anxietate şi stări de panică? Şapte alimente care îţi calmează mintea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.