Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETĂ FULGER la morga Constanța, după ce aparținătorii au fost puși SĂ SCORMONEASCĂ printre cadavre ca să își ia acasă rudele

Facebook
morga

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, se declară „cutremurat” de imaginile apărute de la morga Spitalului Județean și anunță că trimite Corpul de Control.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus trimiterea de urgență a Corpului de Control, la Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, pentru un control administrativ, conform Mediafax.

Citește și: Președintele Consiliului Fiscal SPULBERĂ speranțele pentru 2021: Când va avea loc REVENIREA la PIB-ul de dinainte de pandemie

 

„Am fost cutremurat de imaginile apărute în spațiul public constănțean de la morga Spitalului Județean. În acest sens, am dispus de urgență un control pentru a avea o imagine cât mai clară asupra celor care au apărut în presă. Corpul de Control va face o verificare asupra tuturor elementelor administrative, respectiv logistice ale Spitalului Județean. Prioritate va avea capacitatea de suport pentru morgă, în acest sens vom sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru o bună funcționalitate în condițiile impuse de situație”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Imagini revoltătoare cu oameni decedați, puși pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost postate pe rețelele de socializare. Morții din cauza Covid sunt ţinuți trei zile în morga spitalului în saci ermetici, până când ies rezultatele scrise ale testelor PCR.

Dacă sunt doar suspecte, iar rezultatul testului este negativ, persoanele decedate sunt scoase din acel sac şi familia se poate ocupa de înmormântare.

În imagini se vede cum rudele vin să-şi recunoască apropiaţii decedați înainte de a fi puşi în sicriu şi luaţi de către firmele de servicii funerare.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa a declarat că procedura este respectată: „Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul nostru de vedere, toată procedura a fost respectată întocmai”.

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din toată ţara, morga spitalului fiind suprasolicitată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.