Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetați acasă de DNA pentru corupție, premiați la Budapesta. Dublă măsură pentru patru lideri UDMR

antal arpad

În  țară  sunt   cercetați sau trimiși deja  în  judecată  pentru fapte de corupție, iar  în afara  granițelor  sunt   albiți și  prezentați ca  adevărați  feți-frumoși,  persecutați pe  nedrept de sistem. În debut de campanie  electorală  pentru parlamentare,  Guvernul ungar de la Budapesta a găsit o soluție , cel puțin inedită, pentru a da  o mână de ajutor UDMR,  vulnerabilizat și el, alături de partidele  tradiționale  românești de  acțiunile  DNA  din ultimii ani.

Vezi și: Lovitură DEVASTATOARE pentru DNA: răsturnare de situație în dosarul EADS

Vezi și: Cea mai PROASTĂ veste pentru românii cu CREDITE: Vor plăti o RATĂ MAI MARE, anunță BNR

Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, şi-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din România care sunt "persecutaţi nedrept sub pretextul luptei anticorupţie,"  și a premiat la  finele  săptămânii trecute, patru  lideri  importanți ai UDMR din Harghita şi Covasna care, în calitate  de aleși locali,  sunt anchetați de către procurorii DNA.

"Ceea ce se întâmplă este de fapt o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticorupţie. Ungaria nu-i va părăsi niciodată, ei pot întotdeauna să se bazeze pe sprijinul Ungariei," a acuzat  Semjen, la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc, anunțând  totodată că Budapesta va căuta sa obţină sprijin pentru ei la toate instituţiile internaţionale.

Politicienii  UDMR premiați sunt Arpad Antal, primar al oraşului Sfantu Gheorghe, Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc, Domokos Szoke, viceprimarul său şi Janos Mezei, fost primar al oraşului Gheorghieni.

Antal Arpad este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Primarul Raduly Robert Kalman  este cercetat pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2007 - 2015.

Primarul UDMR  ar fi primit mită 10.000 de euro lunar de la o firmă care taxează locurile de parcare în municipiul Miercurea Ciuc, în schimb edilul acordând facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi dând dreptul acestei firme să îi amendeze pe şoferii care parchează neregulamentar în oraş. Edilul ar mai fi primit mită 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării unui magazin de materiale de construcţii.  Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz în serviciu şi în legătură cu atribuirea unei locuinţe ANL unui consilier judeţean. Totodată, primarul ar fi condiţionat atribuirea contractului pentru servicii de telefonice mobilă în favoarea unei anumite companii de primirea sumei de 5.000 de euro.

De asemenea, anchetatorii spun că în perioada 2007-2014 Raduly Robert-Kalman şi viceprimarul Szoke Domokos ”au creat foloase necuvenite”  unei alte firme deoarece ar fi aprobat plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea acesteia, care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general . Viceprimarul Szoke Domokos, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, ar fi favorizat S.C. Garden Center Grup din Bucureşti la atribuirea unui contract de lucrări pentru amenajarea de zone verzi, în valoare de peste 1,3 milioane de lei. Anchetatorii spun că finanţarea investiţiei a fost supradimensionată de 100 de ori , astfel că bugetul Ministerului Mediului a fost prejudiciat cu cel puţin 188.011 de lei.

În fine,  fostul primarul Janos Mezei a  fost trimis în judecată anul trecut pentru că și-a exercitat în mod fraudulos atribuțiile de serviciu, încheind ilegal, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafață de 400 mp, înstrăinată către o societate.  Fostul edil este acuzat de abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.