Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Filipine după ce trei pescari au pierit în urma coliziunii cu o navă 'străină'

efe.com
pescari filipinezi china

Autoritățile din Filipine investighează decesele a trei pescari filipinezi care au murit după ce barca lor a intrat în coliziune cu o navă „străină”. Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud, o zonă revendicată de mai multe țări, au declarat, miercuri, autoritățile din Filipine, potrivit CNN.

Barca de pescuit FFB Dearyn a fost lovită luni lângă Scarborough Shoal, potrivit gărzii de coastă din Filipine. 11 membri ai echipajului au supraviețuit incidentului și au folosit bărcile de salvare pentru a ajunge pe pământ marți dimineață. Ei au transportat cadavrele marinarilor decedați, inclusiv pe cel al căpitanului, potrivit mediafax.

Într-o postare pe platforma X, președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a declarat că paza de coastă „urmărește și verifică toate navele din zonă ca parte a investigației sale în curs.” Miercuri, Paza de coastă a anunțat că va verifica un tanc petrolier înregistrat sub pavilionul Insulelor Marshall, care s-ar fi aflat în zonă în momentul incidentului, pe baza datelor privind traficul marin și a declarațiilor martorilor.

Marea Chinei de Sud este o cale navigabilă vitală pentru comerțul internațional. De asemenea, zona este foarte bogată în pește.

Zona în care a avut loc incidentul este revendicată de mai multe țări din Asia, inclusiv de China. În 2016, tribunalul internațional de la Haga s-a pronunțat în favoarea Filipinelor stabilind că pretențiile asupra celei mai mari părți din Marea Chinei de Sud nu au niciun temei legal. Manila susține că Beijingul a ignorat decizia instanței. De altfel, în zonă au loc frecvent incidente între ambarcațiunile din Filipine și China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.