Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă internă la Agerpres după publicarea unui interviu discutabil cu ministrul Adrian Curaj

Curaj Adrian

Conducerea Agerpres a demarat o anchetă internă după publicarea unui interviu cu ministrul Educației Adrian Curaj, în cadrul căruia reporterul nu a atins niciunul dintre subiectele sensibile referitoare la activitatea demnitarului, precum lupta împotriva doctoratelor plagiate au calitatea sa de membru în Academia de Științe ale Securității Naționale.

Potrivit unor surse citate de EurActiv.ro, jurnalistul Agerpres desemnat să realizeze acest interviu ar fi trimis o listă de întrebări la cabinetul ministrului Curaj odată cu solicitarea pentru interviu. Potrivit acelorași surse, staff-ul ministrului ar fi tăiat din listă întrebările referitoare la temele sensibile, iar interviul a fost realizat pe baza setului de întrebări astfel convenit. Astfel, în timpul interviului, reporterul Agerpres nu l-a întrebat pe șeful de la Educație nimic despre măsurile luate în tentativa de a contracara valul de plagiate din mediul academic și nici în ceea ce privește calitatea sa de membru în Academia de Științe ale Securității Naționale, subiecte intens discutate în presă în ultimele săptămâni.

Directorul Agerpres, Alexandru Giboi, a confirmat faptul că, în 8 ianuarie 2016, reporterul Agerpres a transmis Ministerului Educației o solicitare de interviu în care se regăseau „nouă-zece-unsprezece întrebări”.

„Mai multe nu știu să vă spun oficial în acest moment (luni dimineață, n.r.). Știu doar că reporterul a făcut interviul pe respectivul set de întrebări transmis în 8 ianuarie, nu vă pot răspunde acum de ce nu și-a actualizat temele de atins de la momentul 8 ianuarie şi până la întâlnirea cu ministrul. Vom face o anchetă internă și vom vedea ce anume s-a întâmplat. Sunt de acord că interviul putea fi mai cuprinzător”, a declarat Alexandru Giboi.

Acesta a adăugat că și-a atenționat subalternii asupra ghidului editorial, punându-le în vedere și să revadă tehnica realizării interviului.

Interviul cu ministrul Curaj, publicat duminică pe site-ul Agerpres, a fost realizat, conform site-ului agenției, în 22 ianuarie, de reporterul Roberto Stan, iar editarea acestuia i-a revenit Cristinei Tatu.

Citește și Adrian Curaj: Transparența din Educație lipsește major

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.