Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCOM a aprobat noile solicitări de acordare a licenţelor pentru reţele publice în tehnologie DECT

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a validat solicitările de acordare a licenţelor pentru reţele publice în tehnologie DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) în banda 1880 - 1900 MHz, în 3.153 de localităţi.

Potrivit unui comunicat al arbitrului pieţei telecom, transmis vineri AGERPRES, autoritatea a aprobat opţiunile Enigma-System.NET SRL şi a publicat pe propria pagină de internet lista finală a localităţilor. Operatorul obţine, astfel, 41 de licenţe pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice în toate judeţele ţării cu valabilitate până la 30 iunie 2026.

Enigma - System.NET SRL a transmis ANCOM, în luna mai a acestui an, solicitări privind acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în banda 1880 - 1900 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice, prin intermediul tehnologiei DECT, în 3.153 de localităţi în toate judeţele ţării, informează Agerpres.

"În consecinţă, ANCOM a declanşat mecanismul de validare a opţiunilor, în conformitate cu prevederile relevante ale Documentului de poziţie privind utilizarea spectrului radio la nivel naţional în banda de frecvenţe 1880-1900 MHz. Astfel, prima etapă a mecanismului amintit s-a derulat în perioada 16 - 25 iunie. Având în vedere că Enigma - System.NET SRL este singurul furnizor care şi-a exprimat interesul pentru această bandă la acest moment, nu mai este necesară organizarea celei de a doua etape a mecanismului de validare a opţiunilor operatorilor, neexistând mai multe cereri pentru aceeaşi localitate. De aceea, toate opţiunile preliminare ale furnizorului Enigma - System.NET SRL au devenit opţiuni finale, fiind emise licenţe în favoarea acestuia", precizează autoritatea.

În prezent, în banda DECT, există două licenţe deţinute de Telekom Romania Communications pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul unor reţele de acces pe suport radio în tehnologie DECT în 23 de localităţi din judeţul Galaţi şi în cinci localităţi din judeţul Tulcea.

Banda 1880-1900 MHz este alocată, la momentul actual, integral la nivel naţional celor doi furnizori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.