Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu: Fiecare zi de vaccinare pierdută se traduce în decese

Facebook
Andrei Baciu

Vicepreşedintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu, a afirmat, miercuri seară, că ”firecare zi pe care o pierdem în această cursă a vaccinării are costuri care se traduc în decese”. Baciu a precizat că vaccinarea este singura soluţie de a opri pandemia.

"Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum, deci nu va mai fi nevoie de restricţiile care opresc acum transmiterea. Pentru ce ne vaccinăm? Pentru a încheia pandemia. E singura soluţie", a declarat, miercuri seară, la B 1 TV, Andrei Baciu.

Acesta a precizat că ”transmiterea comunitară este cea care dictează setul de măsuri” de relaxare.

”Firecare zi pe care o pierdem în această cursă a vaccinării are costuri care se traduc în decese, decese care încep să fie evitabile (...) Mai este şi un alt pericol, uitaţi-vă că sunt tot felul de variante emergente. Vaccinarea rămâne singura soluţie”, a mai declarat Baciu.

Secretarul de stat a ecplicat că vaccinarea este un act voluntar şi va rămâne voluntar.

”Nu va exista nicio formă de constrângere, nicio formă de obligativitate. Este un lucru pe care nu l-am discutat niciodată şi nu îl vom discuta deloc, dar contează mult mai mult avantajele. Pentru că atunci când în cadrul unei companii o bună parte din angajaţi sunt vaccinaţi asta ce înseamnă – înseamnă că riscul de a dezvolta un focar, riscul de a te îmbolnăvi sau de a transmite acest virus unui coleg, cuiva care trece pe acolo, scade către minim, deci acestea sunt avantajele din punct de vedere economic, practic”, a mai declarat Andrei Baciu.

Vezi si: Valeriu Gheorghiţă: Studiile arată că imunitatea după vaccinare este mai bună decât imunitatea obținută prin trecerea prin boală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.