Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase, ministru de Interne, despre România și Republica Moldova: 'Au fost unite în ultimii ani de derapaje în statul de drept'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Andrei Năstase

Andrei Năstase, ministru de Interne și membru fondator al Platformei Demnitate și Adevăr, a declarat, joi, că România și Moldova au fost unite în ultimii ani de „un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept”, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

„Vă mărturisesc că mă încearcă multe emoții când văd această sală plină de oameni pe care îi unește un crez atât de simplu și atât de important: atașamentul profund față de valorile democrației și ale statului de drept, fundamentate prin demnitatea umană ca piatră de temelie a civilizației europene. Valori a căror fragilitate ne-am putut convinge pe ambele maluri ale Prutului în ultimii ani. Credeam la începutul anilor 1990, student fiind chiar aici în România, la Iași, că este doar o chestiune de timp până când aspirațiilor celor ce trăiseră întunericul dictaturii comuniste se vor putea împlini în plan politic, economic, social și moral. Cine ar fi crezut că cele două state unite de aceeași limbă, istorie, cultură, tradiție și neam, vor fi unite în ultimii ani și de un trist paralelism sub forma unor derapaje în sfera statului de drept. Derapaje care multă vreme părau că vor triumfa în fața binelui, a oamenilor corecți și drepți”, a afirmat, joi, Andrei Năstase, în cadrul alocuțiunii susținute la Consiliul Național al PNL.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Ministrul de Interne al Republicii Moldova și fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr a adăugat că președintele Klaus Iohannis este unul dintre liderii care reprezintă cheia de bază a luptei pentru salvarea democrației în România.

„ Din fericire pentru cetățenii de la București, Chișinău, de la Sibiu la Cahul, aceste vremuri au produs și lideri veritabili. Unul din acești oameni este cel care astăzi reprezintă cheia de boltă a luptei pentru salvarea democrației și a statului de drept în România, președintele Klaus Iohannis”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase participă la Consiliul Național al PNL, eveniment ce marchează lansarea neoficială a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni. Liberalii își aleg, de asemenea, un nou prim-vicepreşedinte.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

La eveniment se va realiza și fuziunea PNL cu PACT.

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la acest eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.