Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrew Noble, primul mesaj pentru Rusia în calitate de ambasador al Marii Britanii la București: Nu există niciun sens în care România şi NATO sunt o ameninţare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Andrew Noble

Andrew Noble, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, a vorbit la conferinţa de presă ţinută marţi despre securitatea din Marea Neagră, „o preocupare”, şi s-a arătat încrezător că NATO va ajunge la o înţelegere cu Rusia, conform news.ro.

Ambasadorul, care va vizita miercuri baza Mihail Kogălniceanu, a afirmat: „Securitatea din Marea Neagră este o preocupare. Avem mulţi aliaţi în Marea Neagră, este o regiune unde NATO este prezentă, dar avem şi nişte provocări. Nu vreau să le descriu, pentru că le ştiţi. Rolul colegilor mei în siguranţa României şi a teritoriului NATO este unul important. Avem aceste provocări şi în Marea Nordului, la noi, chiar dacă suntem puţin mai în vestul continentului”.

Două țări își dau mâna pentru a scoate Venezuela din criză

Relaţiile de înţelegere cu Rusia au fost o preocupare foarte mult timp, a mai spus el. „Cred că trebuie să discutăm cu colegii noştri ruşi, să găsim un fel de cooperare care acceptă că nici unul, nici altul nu reprezintă un pericol. Nu există niciun sens în care România şi NATO sunt o ameninţare pentru Rusia”.

„Rusia este o ţară inteligentă, cu mare experienţă şi cred că vom ajunge la o soluţie, dar nu pot să spun când”, a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.