Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrew Scheer, noul lider al principalei formaţiuni a opoziţiei şi viitor rival al lui Justin Trudea

Toronto Star
Andrew Scheer

Partidul Conservator canadian, principala formaţiune a opoziţiei, l-a ales sâmbătă în fruntea sa pe Andrew Scheer, care va avea ca sarcină să-l înfrunte pe premierul Justin Trudeau la viitoarele alegeri prevăzute pentru 2019, transmite AFP preluat de agerpres.

Deputat din 2004 într-o circumscripţie din Saskatchewan (vest), Scheer, 38 de ani, a fost cel mai tânăr preşedinte al Camerei Comunelor, post în care a ajuns la doar 32 de ani. 

Puţin cunoscut marelui public, Andrew Scheer preia conducerea conservatorilor canadieni la finalul unei campanii de peste un an. El s-a impus în faţa altor 12 candidaţi, învingându-l cu 51% faţă de 49% pe Maxime Barnier, care trecea drept favorit. 

"Nu ne putem permite alţi patru ani cu Justin Trudeau", a spus Scheer imediat după anunţarea victoriei sale, promiţând apărarea valorilor conservatoare şi afirmând că lupta pentru recucerirea puterii de către conservatori începe acum. 

Tată a cinci copii, el se declară ostil legalizării cannabisului, dar nu intenţionează să revină asupra acestei măsuri atunci când proiectul de lege al guvernului Trudeau de a legaliza marijuana până în iulie 2018 va fi fost adoptat. "Sunt un realist", a spus el, în aprilie, pe un canal de televiziune. 

Circa 260.000 de oameni au putut vota în acest scrutin complex al conservatorilor canadieni. Fiecare elector a putut să-şi exprime până la 10 alegeri, în ordinea preferinţelor, ceea ce a alimentat suspansul în timpul numărării şi anunţării rezultatelor. Scheer a fost ales în a 13-a şi ultima rundă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.