Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrzej Duda, președintele Poloniei, a promulgat modificarea legii Holocaustului

Politico Europe
Andrzej Duda

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda a promulgat miercuri modificarea legii Holocaustului, fiind eliminată pedeapsa cu închisoarea pentru cei care sugerează implicarea ţării în Holocaust, informează news.ro.

Parlamentarii polonezi au votat pentru modificarea legii Holocaustului, înlăturând din textul legislativ pedepsele cu închisoarea pentru persoanele care sugerează că Polonia a fost complice la crimele naziste, scrie Reuters.

Camera inferioară a Parlamentului a aprobat modificările într-o sesiune de urgenţă la câteva ore după ce prim-ministrul Mateusz Morawiecki a cerut parlamentarilor să modifice legea veche de patru luni. Legea a trecut apoi şi de votul camerei superioare, ajungând la promulgare.

Vezi și: Polonia modifică un proiect de lege controversat

În forma actuală, legea impune pedepse cu închisoarea până la trei ani pentru cei care atribuie crimele Germaniei naziste poporului sau statului polonez. De asemenea, sunt prevăzute amenzi şi pedepse cu închisoarea pentru oricine menţionează lagărele naziste ca fiind poloneze.

Legislaţia, introdusă de partidul conservator aflat la putere în Polonia, a stârnit un conflict cu Israelul, care consideră că legea afectează libertatea de exprimare. În plus, SUA se opun ferm legii, avertizând că afectează relaţiile strategice ale Poloniei cu Israelul şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.