Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andy Murray ar putea avea nevoie de încă o operaţie la şold

Andy Murray

Jucătorul britanic Andy Murray ar putea reveni luna viitoare pe teren, dar spune că totodată ar putea suferi o a treia operaţie la şold, care să îl mai ţină departe de tenis, informează BBC, potrivit news.ro.

Murray nu a mai jucat din noiembrie 2019, din cauza unei afecţiuni la osul pelvian.

Fostul lider ATP a declarat că ultimele luni au fost incredibil de complexe, provocatoare şi dificile.

El spune că viitoarele săptămâni vor stabili dacă este nevoie de o altă intervenţie chirurgicală sau va putea reveni în circuit, probabi cel mai devreme la Miami Open, din martie.

"Nu am prea multă claritate despre ce problemă este vorba, este dificil de spus. Ceea ce trebuie să fac acum este să testez şoldul. Sper că o să răspundă bine. Ar trebui să ştiu până la finalul lunii viitoare dacă sunt bun să joc sau nu", a spus Murray.

Andy Murray a evoluat ultima dată în Cupa Davis, în noiembrie. El a simţit disconfort în zona inghinală şi crede că acesta este cauzat de creşterea ţesutului în jurul noul şold metalic pe care l-a primit la operaţia de la începutul anului 2019. Termenul medical este osificare heterotopică, dar medicii nu sunt siguri, deoarece scanările şoldului de metal pot fi greu de interpretat.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Jucătorul de 32 de ani speră că perioada de odihnă a permis stabilizarea stării sale şi va putea să-şi reia cariera. Dar acceptă faptul că o operaţie pentru îndepărtarea ţesutului crescut ar putea fi necesară. Perioada de recuperarea după o astfel de intervenţie nu este foarte mare, fiind cuprinsă între şase şi opt săptămâni.

Pentru a complica şi mai mult lucrurile, lui Murray i s-a spus că osul ar putea creşte câteva luni încă. Asta înseamnă că orice operaţie va fi amânată, ceea ce îl poate împiedica să joace la Wimbledon şi să-şi apere titlul de campion olimpic.

Pentru jucătorul britanic, cel mai bun scenariu este să fie pe tabloul principal la Miami Open, la 25 martie, altfel sezonul său ar fi compromis în mare parte.

La ediţia 2019 a Australian Open, Murray a anunţat că s-ar putea retrage din tenis. El a fost vizibil emoţionat şi a plâns la conferinţa de presă susţinută la Melbourne, după meciul pierdut în primul tur cu spaniolul Roberto Bautista Agut. La început, după ce a fost întrebat cum se simte, el a răspuns “nu grozav” şi apoi i-a venit să plângă, astfel că a ieşit din sală pentru scurt timp, pentru a-şi reveni.

El a spus că durerea la şoldul drept, din cauza căreia a fost operat în urmă cu un an, în 2018, nu a dispărut şi a făcut să nu mai aibă bucuria dinainte, de a se antrena şi a participa la competiţii.

La 29 ianuarie 2019, el a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la şold şi ulterior a putut evolua din nou. Revenirea lui pe teren s-a făcut treptat, mai întâi în meciurile de dublu, apoi în cele de simplu, participând şi la un turneu challenger pentru a-şi recăpăta forma.

Deşi a jucat câteva meciuri de simplu, fostul lider ATP a evitat turneele de grand slam la simplu, pentru a nu risca să joace partide de cinci seturi. El a jucat meciuri de dublu şi dublu mixt la Wimbledon-2019.

La 20 octombrie 2019, Murray a câştigat turneul de la Antwerp, învingându-l în finală pe elveţianul Stan Wawrinka, scor 3-6, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul trofeu pentru jucătorul britanic după cel obţinut în martie 2017, la Dubai.

Fostul lider ATP a jucat cinci finale la Australian Open, toate pierdute, ultima în 2016. El are trei trofee de grand slam în palmares, două la Wimbledon, în 2013 şi 2016 şi unul la US Open, în 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.