Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andy Murray și Angelique Kerber, desemnați de ITF cei mai buni jucători ai anului 2016

Andy Murray

Britanicul Andy Murray și germanca Angelique Kerber au fost desemnați de Federația Internațională de Tenis (ITF) drept cei mai buni jucători ai anului 2016, a anunțat ITF.

Andy Murray, numărul unu ATP, și Angelique Kerber, numărul unu WTA, au obținut în premieră distincția de cel mai bun jucător al anului. Murray a devenit în 2016 primul tenisman care câștigă două medalii de aur la simplu la Jocurile Olimpice, învingându-l în finală pe argentinianul Juan Martin del Potro. În ultimul meci al sezonului, scoțianul a triumfat în Turneul Campionilor, în fața marelui său rival, sârbul Novak Djokovic.

Murray a câștigat nouă titluri în acest an, impunându-se pentru a doua oară în cariera sa la Wimbledon. Angelique Kerber și-a trecut în palmares în 2016 primele sale turnee de Mare Șlem, Australian Open și US Open, și a obținut argintul la Jocurile de la Rio. Într-un an istoric pentru familia Murray, Jamie Murray (fratele lui Andy) și brazilianul Bruno Soares au fost desemnați cei mai buni jucători de dublu, iar distincția pentru cele mai bune jucătoare de dublu a revenit franțuzoaicelor Caroline Garcia și Kristina Mladenovic.

Este prima oară când doi frați au obținut în același an distincția pentru cel mai bun jucător de simplu și cea pentru cel mai bun jucător de dublu. La categoria tenis în scaun cu rotile, distincțiile au revenit britanicului Gordon Reid și olandezei Jiske Griffioen. Cei mai buni juniori ai anului sunt sârbul Miomir Kecmanovic și rusoaica Anastasia Potapova. Jucătorii premiați își vor primi distincțiile într-o gală ce va avea loc pe 6 iunie 2017 la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros, conform Agerpres. ITF a ținut cont de toate rezultatele înregistrate în timpul unui an, acordând o importanță specială Jocurilor Olimpice, turneelor de Mare Șlem, Cupei Davis și Fed Cup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.