Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajat al unei bănci din Bucureşti, acuzat de DIICOT de infracţiuni informatice

diicot

Procurorii DIICOT au desfăşurat mai multe activităţi pe linia combaterii infracţiunilor informatice. Aceştia au dispus la data de 14 ianuarie 2015 începerea urmăririi penale faţă de suspectul Ş.C.R pentru săvârşirea infracţiunilor informatice, iar în data de 19 ianuarie au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Ploieşti.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul Ş.C.R , angajat al unei bănci din Bucureşti, a solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, apoi a accesat fără drept contul clientului, dispunând trei transferuri bancare neautorizate.

Astfel, la data de 06.01.2015, Ş.C.R a transferat suma de 200.000 lei într-un alt cont, motivul declarat al tranzacţiei fiind plata contravalorii unui imobil, despre care s-a stabilit că nu există în realitate. Ulterior, suspectul a mai transferat către contul său propriu suma de 49.000 lei. Din verificările efectuate a rezultat că suspectul a ridicat în numerar cea mai mare parte a sumelor de bani menţionate.

De asemenea, în cursul celei de-a treia tranzacţii, Ş.C.R a transferat suma de 318.721,20 lei pentru a achiziţiona un autovehicul BMW X5, care a intrat în posesia lui, în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului al cărui cont l-a fraudat.

Totodată există suspiciunea că Ş.C.R emisese anterior o altă adeverinţă în fals, prin care acesta atesta că a stins anticipat, prin rambursare, 5 credite obţinute pentru interese personale, cu scopul de obţine un nou credit de la o altă bancă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.