Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii Consiliului Judeţean Timiș au donat 10.000 de lei Maternităţii 'Bega' pentru echipamente şi dezinfectanţi

bebelusi-maternitate

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Timiş au donat pentru Maternitatea "Bega", spital COVID de linia întâi, suma de 10.000 de lei, pentru cumpărarea unor produse necesare în perioada pandemică, unde sunt trataţi nou-născuţii infectaţi cu noul coronavirus dar şi proaspetele mămici care au contractat virusul.

Iniţiativa a aparţinut sindicatului instituţiei, iar din banii donaţi s-au achiziţionat 100 de halate medicale, 150 de papuci UF, dezinfectant pentru mâini, periuţe şi pastă de dinţi şi 150 de pijamale din bumbac, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

"Apreciez spiritul de solidaritate de care au dat dovadă. Orice sprijin pentru spitale este binevenit în acest moment. Dincolo de partea materială, este important ca medicii să ştie că le suntem alături şi cu toţii contribuim la uşurarea eforturilor acestora în lupta cu epidemia", a declarat, miercuri, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

La nivel instituţional, de la declanşarea epidemiei, Consiliul Judeţean Timiş a alocat peste 12.000.000 de lei pentru spitale, în vederea achiziţionării de aparatură medicală, a kiturilor de testare, a echipamentelor de protecţie şi a altor materiale şi servicii necesare.

Pe de altă parte, managerul general al Maternităţii "Bega", dr. Marius Craina, a precizat recent că în cele şase săptămâni de activitate nu a fost contaminat niciun cadru medical, toţi angajaţii făcând mai multe exerciţii de îmbrăcare cu echipamentul de protecţie, iar circuitele epidemiologice se respectă cu stricteţe.

Citește și: Condiția pe care o pune CCR ca starea de alertă să fie constituțională .

"După mai mult de şase săptămâni de activitate medicală în condiţii de pandemie, am marea bucurie să vă anunţ că până în prezent raportăm zero cadre medicale infectate la Maternitatea 'Bega' din Timişoara, unde avem gravide, mame şi nou născuţi trataţi COVID-19. Toţi cei care au activat în zona roşie, până în prezent, au fost testaţi începând cu săptămâna trecută şi cu bucurie vă anunţ că toate testele au fost negative. Testarea va fi efectuată periodic, pentru întreg personalul", a afirmat Marius Craina.

El a mai adăugat că în această perioadă personalul a fost împărţit în patru echipe - cu o săptămână de activitate în zona roşie, două săptămâni izolare la domiciliu sau în unităţi de cazare, puse la dispoziţie de autorităţi, precum şi o săptămână gardă la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.