Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, candidat la Senat: 'Satele și comunele României au fost complet abandonate de Guvern, în plină pandemie'

Angel Tîlvăr, candidat PSD la Senat, atrage atenția că nu s-a făcut nimic pentru a îmbunătăți accesul la asistența medicală în mediul rural, deși aproape jumătate din populația României trăiește la sat.

„Oamenilor le-a rămas doar credința: se roagă să nu se îmbolnăvească.

Nu au medici în număr suficient și nici șanse să meargă la consultații la oraș, în spitale, din cauza pandemiei. Situația nu era, oricum, în atenția guvernului PNL.

Harta care arată că peste jumătate dintre localitățile din România nu au medic de familie sau numărul lor este insuficient a fost publicată la începutul acestui an, dar autoritățile nu au luat nicio măsură. Cu cinism, guvernul le spune oamenilor să se trateze de COVID cu ajutorul medicilor de familie, dacă nu au forme grave, pentru a nu pune o presiune mai mare pe spitalele supra-aglomerate. Între timp, România nu poate beneficia de ajutorul multora dintre ei, fiind la rândul lor afectați de coronavirus.

Am atras atenția asupra situației în aprilie 2019, solicitând Ministerului Sănătății măsuri și acțiuni concrete pentru acoperirea deficitului de medici de familie în mediul rural.

Cu un an înainte de declanșarea pandemiei, nouă localități din Vrancea nu aveau asistență medicală, județului fiindu-i necesari încă 190 de medici de familie. Și nu-i au nici astăzi, când nevoia este și mai mare.

La fel de dezastruoasă este situația și la nivelul întregii țări: concret, 328 de localități (559.611 de locuitori) din România nu au nici măcar un medic de familie, arată datele prezentate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

În mediul rural există 1,7 milioane de vârstnici (peste 70 de ani), care nu au pe nimeni, trăiesc singuri. Cine îi srijină pe aceşti oameni în situaţia pandemiei? Cine îi ajută să-şi obțină rețetele, medicamentele sau să ajungă să facă intervenții medicale care le-ar salva viața? Şi în orașe sunt oameni singuri în blocuri, fără rude sau vecini, pe care nu-i cunoaşte nimeni și care au nevoie de ajutor.

Aceste întrebări nu vor primi răspunsuri, nu de la acest guvern incompetent, indiferent și inconștient.

Spitalele sunt sufocate de pacienți, mii de cadre medicale s-au infectat, românii cu alte probleme grave de sănătate nu mai au acces la tratament, condamnați să moară cu zile.

Asistăm neputincioși la dezastrul ale cărui proporții cresc de la o zi la alta, în timp ce orice sugestie sau inițiativă care să ajute sistemul sanitar în fața pandemiei este refuzată! Pentru PNL importantă este acapararea puterii. Nu-i interesează decât alegerile!”, a spus Angel Tîlvăr, care candidează la Senat din partea PSD.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.