Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr la AP NATO: `Este nevoie de o creștere a rezilienței, față de dezinformare și fake news`

Angel Tilvar

Prezent la Adunarea Parlamentară a NATO, senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Dimensiunea Civilă a Securității, a subliniat că reziliența este ”o prioritate politică și diplomatică a NATO și a României.

Totodată răspunsul adecvat pe care trebuie să-l dăm acțiunilor hibride îndreptate împotriva NATO necesită o permanentă adaptare.

Securitatea cibernetică a NATO necesită o abordare cuprinzătoare, care să includă aspecte multiple precum cel militar, economic, de mediu și de drepturi ale omului.

Răspunsul, totodată implică o lărgire a paletei de opțiuni de prevenire și de răspuns, care să conțină atât perspective militare dar și non-militare.

Noile tehnologii, cum ar fi 5 G, constituie atât oportunități dar și provocări din punct de vedere al securității cibernetice. Este suficient să avem în vedere siguranța circuitelor de aprovizionare și înțelegem importanța protecției cibernetice.

Ca membru UE, ca stat aflat pe flancul estic al NATO și ca suporter activ al componentei euro-atlantice a Parteneriatului Estic, România ia în serios posibilele atacuri cibernetice.

Pe tot parcursul anului în care pandemia de COVID-19 a presupus provocări noi, activitățile legate de contracararea activităților hibride a continuat iar schimbul de bune practici între aliați a vizat cu precădere activitățile de combatere a dezinformării și creșterea capacității de apărare împotriva atacurilor cibernetice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.