Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel avertizează că ATENTATELE vor continua

merkel

Ameninţarea teroristă va persista în Germania, chiar dacă autorul atacului comis la un târg de Crăciun din Berlin a fost ucis, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, informează agenţiile AFP şi EFE.

'Putem răsufla uşuraţi că pericolul imediat a trecut', dar 'ameninţarea teroristă rămâne pe ansamblu prezentă, cum a fost de mulţi ani' şi 'acest lucru îl ştim toţi', a spus Merkel într-o scurtă intervenţie televizată după confirmarea uciderii teroristului Anis Amri de către poliţia italiană la Milano, titrează agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Cazul acestui tunisian care a ucis luni seară 12 persoane şi a rănit alte 48 după ce a pătruns cu un camion în mulţime, el fiind de altfel de mult timp în atenţia poliţiei germane care ştia că reprezintă un pericol, ridică 'o serie de întrebări', a admis Angela Merkel. 'Pentru mine şi pentru ansamblul guvernului datoria cea mai importantă a Statului este protecţia cetăţenilor', a continuat ea.

Şefa guvernului german a promis o viitoare examinare aprofundată a situaţiei şi a evocat posibilitatea unor schimbări 'legale sau politice', dacă în urma analizei se va trage concluzia că acest lucru se impune. Ea nu a oferit detalii, cu excepţia precizării că doreşte să expulzeze mai mulţi migranţi cărora li s-a respins cererea de azil în Germania.

Citește și: Acesta e cel mai TRĂSNIT anunț: Ce loc de muncă oferă o companie

Într-o astfel de situaţie s-a aflat şi Anis Amri, pe care autorităţile germane au dorit să-l retrimită în ţara sa, dar nu au reuşit pentru că autorităţile de la Tunis au refuzat să recunoască faptul că el este cetăţean tunisian.

Tunisia şi în general statele din Orientul Mijlociu şi Africa de unde provin cea mai mare parte a migranţilor veniţi în Germania - circa 900.000 numai anul trecut - refuză cel mai adesea să accepte repatrierea propriilor cetăţeni. În plus, autorităţile germane de multe ori nu ştiu de unde provin migranţii, întrucât mulţi dintre ei îşi distrug documentele şi pretind că sunt sirieni, întrucât sirienii obţin mai uşor statutul de azilant.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Angela Merkel a mai spus vineri că a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Tunisiei, Béji Caid Essebsi, pentru a discuta cu acesta despre accelerarea şi intensificarea expulzării migranţilor care nu au primit azil în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.