Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel este gata să îl ajute pe Aleksei Navalnîi, dacă i se va cere

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Germania insistă ca circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea bruscă a politicianului de opoziţie Aleksei Navalnîi să fie clarificate, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, adăugând că informaţiile disponibile până acum nu arată bine, relatează Reuters.

Ea a spus că Germania va furniza asistenţă medicală, inclusiv punându-şi spitalele la dispoziţie, dacă i se va cere ajutorul în cazul lui Navalnîi, care este în prezent în comă existând suspiciuni că a fost otrăvit.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

"Sper să-şi revină repede, iar dacă ni se va solicita îi vom furniza asistenţă medicală, inclusiv în spitalele germane, dar cererea trebuie să vină de acolo", a declarat ea presei în cadrul unei conferinţe de presă comune în sudul Franţei cu preşedintele Emmanuel Macron.

"Ceea ce este important în mod special este ca circumstanţele din spatele acestei situaţii să fie clarificate rapid", a adăugat ea.

"Insistăm asupra acestui lucru, pentru că ceea ce am auzit până acum este foarte nefavorabil. Acest lucru trebuie făcut foarte transparent", a mai spus Merkel.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat la rândul său "extrem de preocupat şi întristat" de situaţia opozantului rus, potrivit AFP.

"Suntem, evident, gata să-i acordăm toată asistenţa necesară lui Aleksei Navalnîi, apropiaţilor săi, pe plan sanitar, al azilului sau al protecţiei", a spus el la finalul reuniunii din reşedinţa sa de vară din Fortul Bregancon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.