Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel ia în considerare un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

merkel

Angela Merkel a declarat că nu a exclus posibilitatea de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei în 2017, în contextul în care cel mai puternic lider european continuă să se bucure de un nivel ridicat de popularitate după aproape 10 ani petrecuţi la putere, relatează DPA. 

"Totul va fi decis la momentul potrivit. Nu am ajuns încă acolo", a declarat ea duminică într-un interviu pentru postul public de televiziune ZDF. 

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, Merkel a avut o întâlnire cu câţiva consilieri şi membri importanţi ai partidului său Uniunea Creştin Democrată (CDU) pentru a discuta despre strategia de campanie pentru alegeri. 

Cota de susţinere a CDU şi a ramurii sale bavareze, Uniunea Creştin Socială (CSU), este de 43%, conform unui sondaj publicat duminică de tabloidul Bild. Rezultatele sondajului arată că blocul conservator are şanse de a obţine o majoritate absolută la alegerile parlamentare din 2017. Sondajul a fost realizat de institutul Emnid pe un eşantion de 2.436 de persoane în perioada 6-12 august. 

În eventualitatea câştigării unui nou mandat de patru ani în 2017, Angela Merkel, primul cancelar femeie din istoria Germaniei, ar putea egala perioada de 16 ani petrecută la conducerea guvernului de Helmut Kohl, un fost mentor al său.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.