Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel ia măsuri disperate, sistemul sanitar a colapsat: 'Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare. E momentul să acţionăm, situaţia e disperată'

merkel bautura

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au stabilit introducerea criteriului ratei de spitalizare din cauza COVID-19 pentru stabilirea noilor restricţii antiepidemice, care vor viza în principal persoanele nevaccinate.

"Ne aflăm într-o situaţie foarte îngrijorătoare. Este momentul să acţionăm, situaţia a devenit dramatică", a afirmat Angela Merkel, potrivit site-ului T-online.de.

Citește și: Germania a intrat în COLAPS SANITAR, deși are 70% rată de vaccinare: NU mai are locuri la ATI și a început să transfere bolnavii în străinătate

Guvernul federal german şi guvernele landurilor au stabilit că de acum înainte criteriul pentru impunerea restricţiilor va fi rata de spitalizare din cauza COVID-19, în locul ratei generale de infectare. În cazul în care rata spitalizărilor va fi ridicată, se aplică măsura accesului în locuri publice precum restaurante şi cinematografe pentru persoanele vaccinate anticoronavirus sau vindecate, scrie mediafax.ro.

Cancelarul Germaniei a precizat că măsurile vor fi aplicate de guvernele fiecărui land german. "Vom observa dacă aceste măsuri sunt sau nu suficiente", a subliniat Angela Merkel.

Guvernul de la Berlin analizează şi posibilitatea de impunere a vaccinării pentru unele categorii profesionale care intră în contact cu persoane vulnerabile, precum personalul medical şi personalul centrelor de asistenţă pentru vârstnici. Nu este clar dacă s-a luat o decizie în acest sens. Toate măsurile vor trebui aprobate de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, pentru a intra în vigoare. Sindicatele medicilor din unele landuri au anunţat că eventuala impunere a vaccinării riscă să genereze blocarea serviciilor medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.