Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îl anunță pe Vladimir Putin când vor fi ridicate sancțiunile impuse Rusiei

putin merkel

Cancelarul german Angela Merkel consideră că îndeplinirea tuturor punctelor Acordului de la Minsk cu privire la Ucraina reprezintă o condiţie importantă pentru ridicarea sancţiunilor contra Rusiei. “Aplicarea sancţiunilor are cauze precise. Sancţiunile se pot elimina numai atunci când va dispărea cauza lor, iar cauza este anexarea Crimeii”, a spus Angela Merkel.

În ceea ce priveşte alte sancţiuni, ele au fost impuse “din cauza acţiunilor militare din partea de est a Ucrainei”, a menţionat cancelarul. “Şi în această privinţă, eu am spus deja totul – este necesar să se îndeplinească toate punctele acordurilor de la Minsk. Atunci se va putea vorbi de anularea sancţiunilor”, a spus cancelarul.

Reamintim că premierul ucrainean Arsenii Iaţeniuk face o vizită oficială la Berlin. Astăzi, el are convorbiri cu cancelarul german Angela Merkel, la care, printre altele, se preconizează discutarea situaţiei din Donbas. Iaţeniuk a subliniat că Ucraina insistă pentru îndeplinirea prevederilor din acordurile de la Minsk cu Rusia, precizând că autorităţile de la Kiev au îndeplinit acele condiţii, dar Moscova – nu.

La rândul său, Rusia a declarat în repetate rânduri că nu este implicată în evenimentele din estul Ucrainei şi că are interesul ca Ucraina să depăşească această criză politică. De asemenea, Federaţia Rusă a solicitat tuturor jucătorilor externi să-şi exercite influenţa asupra Kievului pentru ca acesta să-şi respecte angajamentele din acordurile de la Minsk pentru reglementarea situaţiei din partea de est a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.