Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel l-a înfruntat pe Viktor Orban în timpul vizitei sale la Budapesta

merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a criticat pe premierul ungar, Viktor Orban, din cauza modului în care Guvernul sau trateaza opozitia, societatea civila si presa si l-a înfruntat pe tema definitiei democratiei, în cadrul vizitei efectuate luni la Budapesta, comenteaza EUObserver.com, potrivit Mediafax.

Într-o conferinta de presa comuna adesea tensionata, Merkel si-a exprimat îndoiala cu privire la interpretarea data de Orban democratiei. "Sincer, nu înteleg ce înseamna iliberal atunci când este vorba despre democratie", a declarat ea, referindu-se la discursul lui Orban de anul trecut în care spunea ca va face din Ungaria un stat "iliberal" si oferea ca exemplu Rusia si Turcia.

Dar Orban i-a raspuns ca "nu toate democratiile trebuie sa fie liberale". "Cei care afirma ca democratia este neaparat liberala încearca sa puna o scoala de gândire deasupra alteia si nu putem admite asta", a adaugat el.

Merkel a criticat de asemenea felul în care premierul ungar îi trateaza pe cei care au opinii diferite, afirmând ca societatile se dezvolta prin dialog. "Este foarte important într-o democratie, inclusiv când cineva are o mare majoritate, sa se recunoasca rolul opozitiei, societatii civile si presei", a subliniat cancelarul german.

Vizita lui Merkel este considerata un efort de a consolida relatiile cu Ungaria, pe fondul încercarilor lui Orban de a se apropia de presedintele rus Vladimir Putin, care urmeaza sa vina la Budapesta la 17 februarie.

De altfel, Merkel a facut presiuni asupra lui Orban pe tema Rusiei, pentru a se asigura ca Ungaria sustine în continuare sanctiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei din cauza conflictului din Ucraina. Ea a amintit ca Ungaria nu este singurul stat UE care depinde de gazul rusesc. Cancelarul a subliniat însa ca Germania nu va oferi armament Ucrainei, în cadrul conflictului sau cu separatistii prorusi.

Orban, desi a sustinut sanctiunile, a criticat impactul lor economicasupra statelor UE, afirmând anul trecut ca Europa "s-a împuscat singura în picior".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.