Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, se teme de un RĂZBOI cu Iranul: Ce intenții are Uniunea Europeană

Yoan Valat/ European Pressphoto Agency
Angela Merkel

Uniunea Europeană vrea să evite o escaladare în disputa privind programul nuclear iranian, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, adăugând că Teheranul trebuie să recunoască că este în propriul său interes să rămână angajat faţă de acordul nuclear, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: AVERTISMENTUL Angelei Merkel pentru cei care i-au jignit pe etnicii germani din România: 'Suntem aliați, dacă sunteți jigniți'

Angela Merkel a făcut aceste afirmaţii la finalul summitului informal al UE de la Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă. Iranul a anunţat miercuri că suspendă aplicarea 'unora' dintre 'angajamentele sale' în cadrul acordului internaţional încheiat cu marile puteri în 2015 privind programul său nuclear, ca răspuns la denunţarea unilaterală a acestui pact în urmă cu un an de către SUA.

Iranul va sista limitarea rezervelor sale de apă grea şi de uraniu îmbogăţit conform angajamentelor luate prin acordul din 2015, a indicat Consiliul suprem de securitate naţională (CSSN) de la Teheran, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă Irna.

Citește și: Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: 'Să spunem că totul merge prost e o eroare. Dar, nici să spunem că totul merge bine și perfect'

Teheranul a dat un termen de 60 de zile celorlalte ţări semnatare ale acordului pentru a-şi pune în practică promisiunile de a proteja sectoarele bancar şi petrolier irakiene împotriva sancţiunilor Washingtonului.

Statele europene implicate în dosarul nuclear iranian - Franţa, Germania şi Marea Britanie - şi Uniunea Europeană au respins joi 'ultimatumul' de 60 de zile dat de Iran.

'Respingem orice ultimatum şi vom evalua respectarea de către Iran a angajamentelor sale în domeniul nuclear', arată aceste state şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-un comunicat comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.