Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anghel Iordănescu la a 75-a aniversare a Stelei: Faptul că am ajuns aici a fost cea mai mare ocazie de a mă dezvolta

Libertatea
Gabriel Oprea Anghel Iordanescu

Fostul jucător şi antrenor al echipei Steaua, Anghel Iordănescu, a declarat, marţi, cu ocazia aniversării a 75 de ani a CSA Steaua, că simplul fapt că a ajuns la echipa bucureşteană pe vremea când era copil a constituit o şansă de a se dezvolta şi de a se forma ca jucător şi ulterior ca tehnician, conform Agerpres.

"Aş vrea să mulţumesc clubului Steaua şi Ministerului Apărării Naţionale pentru această festivitate, această oportunitate de a sărbători împreună legendele Stelei şi legendele echipei naţionale şi cei 75 de ani de existenţă a clubului Steaua. Pot spune că 32 sau 33 de ani i-am petrecut la clubul Steaua. Îmi amintesc în 1960, aveam 10 ani când am ajuns la Steaua, de fapt la CCA pe timpul acela, lucru care a fost cea mai mare şansă şi cea mai mare ocazie de a mă dezvolta, de a mă forma, de a mă educa şi de a practica fotbalul pe care îl iubeam şi îl iubesc şi acum", a spus fostul jucător şi selecţioner al României.

Anghel Iordănescu consideră că Steaua este cel mai galonat club din istoria sportului românesc: "Sunt 75 de ani de glorie, de istorie, de tradiţie. CSA Steaua este cel mai performant club din România şi dacă mă iau după medalii şi după decoraţii se pare că Steaua este în top în toate privinţele".

CSA Steaua a sărbătorit 75 de ani de la înfiinţare pe stadionul din Bulevardul Ghencea, în cadrul unei ceremonii la care au participat foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni ai clubului bucureştean, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, foşti conducători ai grupării sportive.

În cadrul evenimentului care a avut loc pe stadionul Steaua, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, şi Eduard Bachide, secretar de stat în cadrul MApN, le-au oferit emblema de onoare şi alte distincţii militare unor ofiţeri din cadrul armatei române.

Totodată au fost premiaţi câştigătorii Cupei Steaua 75 şi a campionilor olimpici ai CSA Steaua.

Evenimentul a fost urmat de un meci de fotbal demonstrativ între o echipă a fostelor glorii ale Stelei şi o echipă naţională a României.

La Steaua au evoluat foştii jucători Zoltan Ritli, Dumitru Stângaciu - George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Dorin Goian, Iulian Miu, Valeriu Răchită, Dorin Rotariu, Gabriel Boştină, Mirel Rădoi, Costel Gâlcă, Mihail Majearu, Daniel Opriţa, Cristian Ciocoiu.

Pentru echipa legendelor echipei naţionale a României au jucat Florin Prunea - Cristian Dulca, Adrian Iencsi, Emil Săndoi, Ioan Ovidiu Sabău, Florentin Petre, Nicolae Dică, Ionel Dănciulescu, Viorel Moldovan, Cătălin Munteanu, Gabi Popescu, Andrei Cristea, Daniel Pancu, Florin Cernat, Ciprian Marica.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, prin golurile marcate de Andrei Cristea şi Cristian Ciocoiu, fiecare câte două.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.