Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI cere vacantarea a trei mandate de deputat pentru incompatibilitate

camera deputatilor

Agenţia Naţională de Integritate a transmis luni Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicită să se ia act de vacantarea a trei posturi de deputat, în urma stării de incompatibilitate şi declanşarea procedurii disciplinare pentru alţi doi parlamentari pentru conflict de interese.

ANI arată în scrisoarea adresată Camerei că pentru deputaţii Victor Roman, Ion Moldovan şi Florin Ionaş Urcan au fost înaintate rapoarte în care "au fost reţinute aspecte de încălcare a regimului juridic al incompatibilităţilor", rapoarte ce au rămas definitive prin decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. "Având în vedere prevederile legale incidente vă rugăm să luaţi act de situaţia de încetare a mandatelor şi să supuneţi votului plenului Camerei adoptarea hotărârilor prin care se vacantează locurile de deputat, ca urmare a faptului că rapoartele de evaluare au rămas definitive prin decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în document.

ANI mai informează că deputaţii Florin Pâslaru şi Ion Călin au rapoarte de evaluare din care reiese că aceştia au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Pentru aceştia solicită declanşarea procedurii disciplinare, în conformitate cu Statutul parlamentarului care prevede că în aceste cazuri se aplică sancţiuni de diminuare a indemnizaţiei cu 10%, pe o perioadă de maximum trei luni. Potrivit secretarului Camerei Marcel Ciolacu această adresă a fost trimisă Comisiei juridice pentru analiză, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.