Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Director executiv al DSP Ilfov, în conflict de interese

pressalert.ro
ani

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Dănuţ Crăciun, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât a semnat, pe 4 aprilie 2012, autorizaţia de funcţionare pentru propriul cabinet de medicină dentară. 

''Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 - 'Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situaţii: c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice' şi dispoziţiile art. 79, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 - 'În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă '', precizează ANI, într-un comunicat transmis joi redacției STIRIPESURSE. 

Potrivit ANI, Crăciun a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

''Dănuţ Crăciun a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. (...) Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective'', conchide ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.