Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI intră în forţă în administraţie: Opt funcţionari găsiţi în ilegalitate

integritate, ani

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a opt funcționari publici, dupã cum urmeazã:

1. MÃLUREANU SIMONA, actual funcționar public în cadrul Autoritãții Naționale pentru Cercetare Științificã și Inovare (A.N.C.S.I.) și fost director general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției
INCOMPATIBILITATE
În perioada 03 aprilie – 03 iulie 2015, a deținut simultan funcția publicã de execuție de consilier superior în cadrul Direcției Politici și Programe de Cercetare, Dezvoltare și Inovare a Autoritãții Naționale pentru Cercetare Științificã și Inovare (funcționar public) și pe cele de director general, și respectiv, președinte al Consiliului de Administrație al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției – IGR București, încãlcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
2. CONSTANTINESCU GABRIELfuncționar public în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale
INCOMPATIBILITATE
În perioada 01 septembrie 2010 – 02 decembrie 2015, a deținut simultan funcția publicã de consilier în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și pe cea de specialist protecția copilului în cadrul Serviciului Unitatea de Management a Proiectului al ministerului, încãlcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.
3. GOLEA LUCIAN, fost consilier la Direcția Economico-Financiarã din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și actual angajat al Unitãții de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Muncii
INCOMPATIBILITATE
În perioada 02 decembrie 2004 – 02 decembrie 2016, a deținut simultan funcția publicã de consilier în cadrul Direcției Economico-Financiare din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (M.M.F.P.S.P.V.) ºi funcția contractualã de specialist financiar în cadrul Unitãții de Management a Proiectului, instituție publicã aflatã în coordonarea Ministerului, iar în perioada 01 ianuarie 2011 – 02 decembrie 2016, a deținut funcția publicã de consilier în cadrul Direcției Economico-Financiare din cadrul M.M.F.P.S.P.V. ºi, în același timp, a desfãºurat atribuții de control intern și control financiar preventiv în cadrul U.M.P. – M.M.F.P.S.P.V.
Astfel, persoana evaluatã a încãlcat, astfel,  dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) ºi art. 94, alin. (2^2) din Legea nr. 161/2003.
4. DINIȚÃ ARDELEANU CONSTANTIN, funcționar public în cadrul Primãriei municipiului  Sãcele, județul Brașov
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea calitãþii de funcționar public, a participat, în calitate de secretar al Comisiei de evaluare a ofertelor pentru închirierea, concesionarea sau vânzarea publicã desfãșuratã în conformitate cu prevederile legale, a unor imobile aflate în proprietatea privatã sau publicã a municipiului Sãcele, județul Brașov, la adjudecarea închirierii prin licitație a imobilului situat în municipiul Sãcele, concretizat prin închirierea drepturilor locative pentru sine și familia sa.

Astfel, persoana evaluatã a luat cunoștințã (în cursul și ca urmare a îndeplinirii atribuțiilor de serviciu) despre valoarea și calitatea bunului care urma sã fie închiriat, și totodatã a participat, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la închirierea imobilului.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispoziþiile art. 70 ºi 79, alin (1), lit.a) și lit.c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, dispozițiile art. 19, alin. (1), lit. a), b), c), alin. (2) și alin. (3) din Legea nr. 7/2004, coroborate cu dispozițiile art. 48 și art. 49 din OUG nr. 54/2006 și art. 68 și art. 69, lit. c) și lit. d) din OUG nr. 34/2006.
5. FODOR MARIANA, fost funcționar public în cadrul Primãriei comunei  Beclean, județul Brașov
INCOMPATIBILITATE
În perioadele 26 iunie 2012 – 29 ianuarie 2016 și 25 iunie – 28 iulie 2016, a deținut simultan calitatea de funcționar public în cadrul primãriei comunei Beclean, județul Brașov ºi funcþia de consilier local al comunei Voila, județul Brașov pentru mandatul 2012 – 2016.
De asemenea, în perioada  06 mai – 04 iunie 2016, a deținut simultan calitatea de funcționar public ºi cea de candidat la alegerile locale pentru ocuparea funcției de consilier local al comunei Voila, județul Brașov, pentru mandatul 2016 -2020, fãrã ca raportul de serviciu sã fie suspendat pe durata campaniei electorale.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) ºi art. 97, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, precum și dispozițiile art. 95, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999.
6. ȘERBAN DANIELA, actual auditor intern și fost consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj
INCOMPATIBILITATE
În perioada 01 octombrie 2010 – 04 mai 2014 a deținut simultan funcția publicã de consilier grad superior la Serviciul Financiar - Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj ºi pe cea de economist în cadrul S.C. Damar Construct S.R.L., iar în perioada 13 octombrie 2011 – 01 mai 2014, a deținut simultan funcția publicã de consilier grad superior la Serviciul Financiar - Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj ºi pe cea de economist în cadrul Asociației Produs de Cluj, desfãsurând același tip de activitate, potrivit fișelor de post aferente.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
7. RADU RODICA, funcționar public în cadrul Primãriei comunei Lipãnești, județul Prahova
INCOMPATIBILITATE
În perioada 08 martie 2011 – 03 mai 2016, a deținut simultan funcția publicã de persoanã cu responsabilitate în domeniul urbanismului și amenajãrii teritoriului și al executãrii lucrãrilor de construcții în cadrul Primãriei Comunei Lipãnești, Județul Prahova și calitatea de persoanã fizicã autorizatã - Radu I. Rodica-Elena Persoanã Fizicã Autorizatã, calitate ce se aflã în legãturã directã cu atribuțiile din fișa postului acesteia, încãlcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de persoanã cu responsabilitate în domeniul urbanismului și amenajãrii teritoriului și al executãrii lucrãrilor de construcții, a încãlcat regimul juridic al conflictelor de interese, prin semnarea a nouã autorizații de construire pentru persoane fizice care au fost beneficiarele unor studii geotehnice întocmite de Radu I.Rodica-Elena Persoanã Fizicã Autorizatã.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispoziþiile art. 70, art. 71 și art. 79 alin. (1), lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
8. MIJAICHE DAN, funcționar public în cadrul Primãriei Comunei Bãlãcița, județul Mehedinți
INCOMPATIBILITATE
În perioada 06 mai – 27 iunie 2016, a deținut simultan calitatea de funcționar public în cadrul Primãriei Comunei Bãlãcița, județul Mehedinți și pe cea de candidat la alegerile locale, încãlcând astfel dispozițiile art. 97, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, precum ºi dispoziþiile art. 95, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999.

Vezi şi: DNA deschide dosarul Microsoft 3. Vedetele puse sub urmărire penală

Vezi şi: Răsturnare de situație în mega-dosarul lui Băsescu, redeschis la Parchet


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DINIȚÃ ARDELEANU CONSTANTIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.