Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: O fostă șefă a ansamblului Ciocârlia, în incompatibilitate

carlosguerrero.es
conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, joi, că a constatat starea de incompatibilitate sau existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci funcţionari publici, printre care şi Cuţa Florea-Sima, care a ocupat funcţia de şef al ansamblului artistic "Ciocârlia" din cadrul Centrului Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

Potrivit unui comunicat al ANI transmis AGERPRES, Cuţa Florea-Sima s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 septembrie 2011 - 29 iunie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia publică cu statut special de şef al ansamblu artistic "Ciocârlia" la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Băsescu, ATAC DUR la adresa lui Dragnea, Tăriceanu și Ponta: Sunt principalii responsabili


"În declaraţiile de interese depuse în anii 2012, 2014, 2015, şi 2016 în calitate de şef ansamblu artistic 'Ciocârlia' la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, persoana evaluată nu a menţionat deţinerea calităţii de persoană fizică autorizată", se mai arată în comunicat. 

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Cuţa Florea-Sima a infracţiunii de fals în declaraţii. 

În comunicatul ANI se mai arată că Mihai Titus Anghel, expert parlamentar la Senat, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2006 - 1 ianuarie 2011, întrucât a deţinut simultan calitatea de funcţionar public parlamentar şi funcţiile de administrator la două societăţi comerciale.

Cioloș, EXPLICAȚII despre salariul primit de la C.E.


Tot de incompatibilitate mai sunt acuzaţi Cristina Maria Anemona Udrişte, fost inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mehedinţi, care între 3 noiembrie 2008 şi 29 aprilie 2010 a avut şi calitatea de cenzor în cadrul unei firme, precum şi Sandu Daneş, secretar al comunei vasluiene Deleni, care în perioada 28 septembrie - 4 decembrie 2015 a deţinut simultan şi funcţia de consilier al primarului.

Videanu, Boc și Ariton, AUDIAȚI la DNA în dosarul Blaga


În cazul Sabinei Elena Câmpulungeanu, consilier în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Călăraşi, inspectorii de integritate au constatat existenţa conflictului de interese administrativ, deoarece în calitate de funcţionar public la Centrul Local Lehliu Gară, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a intervenit în procesul de soluţionare a cererilor unice de plată pe suprafaţă depuse de tatăl său. 

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", informează ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.