Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM: 'Norul de fum provenit de la incendiul din Afumaţi-Voluntari este în staţionare şi dispersie'

Evoluţia norului de fum provenit de la incendiul din zona Afumaţi-Voluntari va fi de relativă staţionare şi dispersie, iar echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti se află la faţa locului pentru a preleva probe, a precizat, marţi, Ministerului Mediului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

"Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în cursul acestei zile (marţi, n.r.), circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre Sud-Sud-Vest către Nord-Nord-Est, astfel că evoluţia norului de fum provenit de la incendiul din zona Afumaţi-Voluntari va fi de relativă staţionare şi dispersie. Ulterior, norul va avea o deplasare uşoară către Nord-Nord-Est. În plus, echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti se află la faţa locului, cu auto-laboratorul mobil pentru prelevarea de probe şi verifică nivelul de emisii din zonă", precizează ministerul de resort.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un punct de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, lângă şoseaua de Centură a Capitalei. La faţa locului s-a intervenit cu 18 autospeciale, iar pompierii au localizat incendiul.

Focul a cuprins o suprafaţă de 1.000 mp şi este afectată o stivă de autoturisme, fiind pericol de extindere la spaţii de depozitare şi utilaje.

"Pericolul de propagare există în continuare, la o hala metalică din vecinătate. Nu sunt persoane rănite. Nu au fost identificaţi hidranţi, se va alimenta de la operatori economici privaţi din zonă (centre comerciale)", a precizat Daniel Vasile, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul Ro-Alert. "Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor DSU-IGSU", se arată în mesaj.

Recomandările sunt cauzate de marile degajări de fum care se îndreaptă către Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.