Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM risipește temerile românilor despre norul toxic din Ucraina: Concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate

nor toxic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în urma analizelor făcute, în perioada 27-29 martie nu se vor înregistra concentrații crescute de monoxid de carbon, anunță mediafax.

„Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Totodată, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 27-29 martie, la nivelul României, circulația aerului se va realiza predominant dinspre nord-vest – vest spre sud-est –est”, arată duminică ANM.

Conform meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi la munte și în estul teritoriului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului, în regiunile nordice.

Reacția ANM vine după ce în spațiul online au apărut zvonuri privind sosirea deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

DSU a transmis, marți, că informațiile vehiculate pe WhatsApp potrivit cărora pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, se înscriu în spectrul informațiilor de tip „fake news”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.