Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anomalie fără precedent înainte de Crăciun: Ce se întâmplă în Europa

Anomalie fără precedent înainte de Crăciun. Temperaturile ar fi trebuit să fie în această perioadă cu 10-15 grade mai mici decât cele înregistrate în prezent. O spune climatologul Roxana Bojariu, care precizează că staţiunile de schi au de suferit în toată Europa.

Cum se explică temperaturile de 12, 15 şi chiar 17 grade din aceste zile? "Pe un fond de presiune ridicată şi având în vedere vortexul polar foarte puternic care ţine aerul foarte rece deasupra Polului Nord, astfel încât incursiuni de aer rece, pătrunderi de aer rece spre Europa nu au fost posibile, avem această vreme", explică Roxana Bojariu.

Citeşte şi: A 'călcat pe bec' înainte de Crăciun: Cum a rămas pieton un greu din fotbal

Climatologul spune că "din păcate, staţiunile de schi au de suferit în toată Europa, la Londra de exemplu au înflorit narcisele, în Africa de Nord iarăşi sunt temperaturi mult mai ridicate, la fel ca pe coasta Americii de Nord. Pe lângă El Nino, care vine să se adauge cu sursa suplimentară de căldură, vorbim însă şi de efecte ale schimbării climei pe care le vedem în schimbarea tiparului circulaţiilor de vreme".

Citeşte şi: Ungaria atacă UE din interior: 'E o greşeală să acceptăm asta'

Ce temperaturi ar fi trebuit să se înregistreze în mod normal de Crăciun? "Temperaturi cu între cinci şi zece, poate 15 grade în unele părţi mai coborâte decât ce vedem acum în mare parte din Europa. De exemplu, la Bucureşti ar fi fost normal să avem temperaturi între minus două grade şi două grade. Lucrurile arată clar o anomalie", conchide climatologul, conform rfi.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Gigi Neţoiu după eliberare: 'Am fost la un pas de moarte'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.