Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria atacă UE din interior: 'E o greşeală să acceptăm asta'

UE Uniunea europeana

Ungaria atacă Uniunea Europeană din interior. Decizia de a accepta refugiaţi în Uniunea Europeană a fost o greşeală care cu greu mai poate fi acum corectată, iar dacă majoritatea partenerilor din UE ai Ungariei ar fi fost de acord cu poziţia guvernului ungar încă de la început, atunci astăzi ar fi doar câţiva zeci de mii de refugiaţi în Europa şi nu un milion, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat cotidianului Magyar Idok, citat de MTI.

Citeşte şi: Rusia ataca sistemul anti racheta din Romania. E o incalcare grava

În legătură cu sistemul de distribuire a refugiaţilor între ţările membre UE pe baza unor cote obligatorii, Orban a spus că este o chestiune de principiu dacă ungurilor ar trebui sau nu să li se spună de către o parte terţă că 'trebuie să trăiască împreună cu oameni alături de care ei nu vor să trăiască'.

În această privinţă, opoziţia Budapestei faţă de acest sistem are ca scop apărarea suveranităţii naţionale. 'Dacă parlamentul Ungariei decide că refugiaţii vor fi acceptaţi, atunci ei vor fi, dar altfel nu există nicio modalitate prin care să permitem să ne fie impus un sistem de cote de la Bruxelles' - a accentuat Viktor Orban.

Citeşte şi: Infernul de la spitalul care a ars. Imagini socante din locul unde au murit 25 de oameni FOTO/VIDEO

El a adăugat că sondajele de opinie indică faptul că majoritatea migranţilor în Europa vor deveni votanţi pentru formaţiunile de stânga. 'Se vor identifica cu stânga pentru că ei nu vor trebui să aibă de-a face cu vreo origine creştină. De îndată ce migranţii au numărul necesar de persoane, ei îşi vor forma propriile formaţiuni politice, care, din acelaşi motiv, vor coopera cu stânga', a continuat şeful guvernului de la Budapesta.

În opinia sa, legarea problemei refugiaţilor de alocarea fondurilor UE este o chestiune de 'răzbunare şi şantaj, la care nimeni nu are dreptul de a recurge'.

Citeşte şi: Cea mai sexy femeie presedinte din Europa. Cum arata in costum de baie

Pe de altă parte, premierul ungar a estimat că Uniunea Europeană va avea un viitor dacă ea va înregistra mai multe realizări decât dezacorduri, iar zona euro este cea care trebuie să realizeze mai multe succese întrucât este nucleul UE. El a apreciat că ţările din zona euro au fost timp de mai mulţi ani parte a unui proces de integrare profundă, însă acest proces este în prezent oprit. 'Europa îşi caută locul într-o lume în schimbare', a spus Orban, adăugând că perspectivele economice ale zonei euro sunt în prezent neclare.

Referitor la politica internă, Viktor Orban a afirmat că atunci când s-a aflat la putere, partidele de stânga 'au demonstrat cum arată un guvern corupt până în măduva oaselor' şi că, în acest context, orice acuzaţie în această privinţă din partea opoziţiei actuale este 'lipsită de credibilitate şi ridicolă', conform celor de la Agerpres.

Citeşte şi: VIDEO. Colindul DNA: Degeaba ei au incercat sa se ascunda de noi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.