Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC a aplicat sancţiuni de 1,5 milioane de lei comercianţilor de apă minerală

apa minerala

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat sancţiuni de 1,5 milioane de lei comercianţilor de apă minerală şi de izvor, în urma controlului privind respectarea normelor de comercializare și etichetare, prezentare și publicitate, potrivit Mediafax.

Controlul s-a desfășurat în toate județele țării și în Municipiul București în perioada 3-5 iulie 2019. Au fost controlați 803 operatori economici (112 distribuitori, 18 producători, 643 magazine și 30 stații de distribuție carburanți), constatându-se abateri la 423 dintre aceștia ( 52,68%). A fost verificată o cantitate de circa 3.715.011 litri apă minerală naturală și apă de izvor, constatându-se că 371.082 litri (10 %) din cantitatea controlată nu respectau prevederile legale în vigoare privind protecția consumatorilor.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de ploi torenţiale și vijelii în 17 judeţe

ANPC a retras de la comercializare 48.992 litri de apă minerală naturală și apă de izvor îmbuteliată în valoare de 87.407 lei care era depozitată în condiții improprii (temperatura peste cea impusă de producători și sub acțiunea directă a razelor solare), care prezenta data durabilității minimale depășită sau care prezentau caracteristici organoleptice neconforme.

Au fost oprite temporar de la comercializare 291.837 litri de apă minerală naturală și apă de izvor în valoare de 46.0129 lei până la remedierea neconformităților constatate.

În urma controalelor ANPC a aplicat 464 sancțiuni contravenționale constând în 214 avertismente și 250 amenzi însumând 1.410.500 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.