Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC realizează anual două controale tematice, la nivel național, privind produsele cosmetice. S-au găsit abateri la peste jumătate dintre comercianți

facebook.com
Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor anunță, în urma primirii unui răspuns la interpelarea adresată ministrului Economiei, că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) realizează anual două controale tematice pe tema cosmeticelor.

“Cel mai recent control al ANPC privind cosmeticele s-a finalizat cu următoarele rezultate: au fost verificați 932 de operatori economici, dintre care 912 la vânzarea directă și 20 la vânzarea online. La 530 din cei 932 controlați, adică 56,86%, s-au depistat abateri de la prevederile legale. Pentru abaterile constatate, operatorilor economici li s-au aplicat 674 de sancțiuni, din care 370 de avertismente și 304 amenzi contravenționale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost 1.197.250 de lei. S-au dispus 187 de măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse cosmetice în valoare de 493.198 de lei – cu abateri de la etichetare și 80 de măsuri de oprire definitivă pentru produse cosmetice expirate, în valoare de 19.539 de lei, în cazul vânzării directe și 8 măsuri de remediere – de corectare sau de completare a informațiilor conținute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri, pentru vânzarea online. Următorul control tematic la nivel național pe cosmetice va fi efectuat în luna iunie 2019”, a afirmat Beatrice Tudor.

Citește și: WC-ul public din Huedin, care a costat 120.000 de euro, a fost inundat în urma ploilor

Beatrice Tudor a mai declarat că toate aceste rezultate, pe care le consideră îngrijorătoare, reprezintă motive suplimentare pentru votarea, în regim de urgență, a legii care transpune în cadru legislativ autohton Directiva Omnibus, care combate dublul standard, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.